‘Groen Verbindt mensen met de stad´

Algemeen
Neill Voorburg van GroenLinks ziet graag dat vergroening een belangrijke rol gaat spelen bij nieuwe woningbouwplannen. Het aanstellen van een stadsecoloog zou daarbij kunnen helpen. Foto: UWM/PS
Neill Voorburg van GroenLinks ziet graag dat vergroening een belangrijke rol gaat spelen bij nieuwe woningbouwplannen. Het aanstellen van een stadsecoloog zou daarbij kunnen helpen. Foto: UWM/PS (Foto: )

Groen Verbindt, dat is de slogan van GroenLinks en van lijsttrekker Neill Voorburg. De Vlaardinger strijdt voor een groene stad, maar dat in combinatie met wonen en werken in Vlaardingen. “Een stukje gras voor de deur of in de wijk is geen vergroening van je stad. Dat moet in harmonie zijn met andere factoren. Een groene diversiteit is daarom ons motto.”

Verkiezingen

DOOR PETER SPEK

“Wij willen weer gaan voor de titel Groenste stad van Nederland, maar dat schept wel verplichtingen,” zegt Neill Voorburg, die gedreven praat over de vergroening van Vlaardingen. “Natuurlijk mogen wij niet klagen met ons groen in onze omgeving. Kijk naar de Broekpolder, maar het kan beter. Wij zien vergroening als een bindmiddel voor de Vlaardingers. Groen in de stad zorgt voor een beter welzijn voor onze inwoners.”
Neill Voorburg, vier jaar raadslid voor zijn partij en nu lijsttrekker, heeft al met de introductie van het minibos, het behoud van de Heemtuin en de steun aan het voedselbos, zijn partij op de kaart gezet.

“Maar er moet meer gebeuren, zeker in combinatie met de woningbouw. Het bouwen van woningen alleen is geen optie meer. Daar moet een groene diversiteit omheen gebouwd worden.” Maar dat vergt deskundigheid en die is niet altijd aanwezig binnen de gemeente.
“Daarom pleit ik voor het aanstellen van een stadsecoloog, die meekijkt bij de bouwplannen en zijn visie geeft om vergroening in al zijn facetten een plaats te geven.”
Neill Voorburg is daarom blij dat, op initiatief van zijn partij GroenLinks in Vlaardingen, in de afgelopen regeerperiode een bedrag van 450.000 euro is uitgetrokken om Vlaardingen verder te vergroenen. De lijsttrekker van GroenLinks zet in de komende raadsperiode ook in op meer woningen voor alleenstaanden en studenten.