‘Warenhuisbeleving komt terug’

Algemeen
Een artists impression van het V&D-pand met Die Grenze-letters op de gevel.
Een artists impression van het V&D-pand met Die Grenze-letters op de gevel. ((Foto: Roger Pluijm))

Met de komst van Die Grenze - de voordeeldrogist uit het Oosten des lands - in de oude V&D, krijgt Vlaardingen weer een publiekstrekker.

V&D-verzamelaar Roger Pluijm uit Schiedam is er blij mee: “De warenhuisbeleving komt terug”, schetst hij zijn ideale toekomstbeeld. “Nu nog de Blokker weg uit ‘die kelder’ daar even verderop en dan naar de eerste verdieping van het V&D-pand. Op de tweede verdieping kunnen dan kleinschalige lokale bedrijfjes, en - niet onbelangrijk - een trafficmaker zoals een horecapunt a la La Place. Die tweede verdieping zou dan zomaar opeens ‘de nieuwe huiskamer’ van Vlaardingen kunnen worden. Hoe mooi zou het zijn om als ontmoetingspunt, het verlorene gewaande beeld ‘De Meermin’ uit de grote V&D daar terug te krijgen.”

Pluijm hoopt dat het voormalige V&D-pand, nu het is meegenomen in de ontwikkeling Gedempte Biersloot/Cronjéstraat, uit zijn isolement komt. “Dus binnenkort: weer een gezellig ‘warenhuis’ terug in de stad. Nu eens niet met mode, dat vind je her en der te over.”