door GERARD S, VERVER
door GERARD S, VERVER (Foto: )

Column: Niet alleen klagen, ga ook stemmen

Algemeen

Nog zeven nachtjes slapen. Dat waren vroeger veelal, toen ik en wellicht ook u de leeftijd nog niet met dubbele cijfers schreven en onderweg waren naar een verjaardag, Sinterklaas of, hoewel dat toen nog niet als kadootjesdag aan de orde was, de Kerst, slapeloze nachten. Zou het die Marklin-trein worden of misschien wel een Meccano-doos. Of eindelijk de zo gewenste, door pa zelf, gerecyclede fiets.

Nu koersen we af op verkiezingen. Nog zeven dagen om, mocht u uw keuze nog niet gemaakt hebben, af te wegen welk hokje er rood gemaakt wordt. Velen zullen er trouwens helemaal niet wakker van liggen, Bij een google-poging om uit te vinden hoeveel van u vier jaar geleden richting stembureau gingen schrok ik me een hoedje: bijna vijftig procent bleef thuis. En maar klagen, dat Vlaardingen onveilig is. Klagen, dat het vuil zich naast de afvalbakken opstapelt. Dat het groen niet onderhouden wordt. Sla de klaagpagina’s op Facebook er maar op na en het rijtje klaagzangen kan makkelijk aangevuld worden tot een A-viertje. Wie niet stemt heeft echter geen recht van spreken. Voor hen blijven social media een misplaatste en niet serieus te nemen uitlaatklep.  Wees trouwens blij, dat u in dit land kunt gaan stemmen. Er zijn landen waar het wel l kan en het een farce is. Dat zou ook Oekraine kunnen worden. Vandaar. dat ik, om mijn pijn over wat dat land wordt aangedaan,met u wil delen en de tekst herhaal, die ik vorige week op Fbook-plaatste:

“Even uitleggen, waarom ik met tranen in de ogen naar het nieuws en het landjepik van *** Poetin kijk. Ik zie door de Russen begeerde en voor mij bekende plekken terug. Ik ben er talloze malen geweest. Was aan de Poolse grens bij Przemysl. Waar nu angstige mensen proberen Polen te bereiken, terwijl ik er toen Oekraine inreisde voor een onbezorgde vakantie. Ik heb door Kiev gelopen. Over de kunstmarkt. Over Khreshchatyk, de imposante levensader in het centrum. Was in de onderaardse gangen van het Holenklooster. Heb tijdens de urenlange treinreis naar Charkov gezien hoe mooi dat land, met zijn enorme zonnebloemenlandschap is Stond op het immens grote Vredesplein, dat inmiddels bijna plat gebombardeerd is. Heb ondervonden welke aardige en gastvrije mensen er leven. Ik vraag me af hoe het met mijn kennissen en vrienden in Charkov gaat. Of ze nog leven en in de huizen kunnen wonen waar ik talloze nachten heb mogen slapen. Wat een geweldig land. Ik lijd met de mensen daar en met mijn vrienden mee.”

Ik begrijp, dat het niet meer valt aan te passen, maar wat mij betreft moet er ook een Geuzenpenning gereserveerd worden voor Volodymyr Zelensky, die dappere president.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Thema foto-expo: kwetsbare vrijheid Algemeen 26 nov, 12:53
Afbeelding
207.000 euro voor onderzoek behandeling long-COVID klachten Algemeen 25 nov, 14:23
Afbeelding
Foto van de week: ‘Huiskamerplaatjes’ Algemeen 25 nov, 12:34
Afbeelding
Zes auto’s beschadigd bij flinke autobrand in Vlaardingen 112-nieuws 25 nov, 11:07
Afbeelding
Familie schenkt dagboek uit Hongerwinter aan Stadsarchief Historie 25 nov, 10:40
Afbeelding
Bijzonder boekje 100 plaatsen in Vlaardingen die je beslist moet bezoeken Algemeen 24 nov, 16:41
Afbeelding
Veelzijdige Henk Poort zingt het American Songbook in Stadsgehoorzaal Algemeen 24 nov, 14:23
Afbeelding
Ontroerend verhaal over hun vader Algemeen 24 nov, 12:34
Afbeelding
Forse stijging aantal e-step boetes in Zuid-Holland Algemeen 24 nov, 12:15
Afbeelding
Kort nieuws uit Vlaardingen Algemeen 24 nov, 10:10
Afbeelding
Ingezonden brief: ‘Kenteken invoeren met parkeren én een bonnetje?’ Algemeen 24 nov, 08:45
Afbeelding
Kerstmarkt in Vlaardingen 2022 Algemeen 23 nov, 14:47
Afbeelding
Het is een hard gelag om na zes jaar met ziel en zaligheid een doel na te streven in het zicht van de haven te stranden Algemeen 23 nov, 14:23
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief