‘Inwoners stelden zelf de prioriteiten’

Algemeen
Frans Hoogendijk ziet veel woningbouwplannen in Vlaardingen op stapel staan, maar ik zie nog steeds geen heimachines.
Frans Hoogendijk ziet veel woningbouwplannen in Vlaardingen op stapel staan, maar ik zie nog steeds geen heimachines. (Foto: ONS.Vlaardingen)

Voor Frans Hoogendijk, lijsttrekker van ONS.Vlaardingen, is het duidelijk, dat bijna alle partijen in de Vlaardingse gemeenteraad richting de verkiezingen dezelfde speerpunten hebben voor de komende raadsperiode. Hij noemt een groene en veilige stad en een betere binnenstad.

Verkiezingen

DOOR PETER SPEK

“Voor ons is dat natuurlijk ook belangrijk, maar wij hebben ons verkiezingsprogramma niet zelf geschreven, maar laten doen door de inwoners van Vlaardingen,” zegt Frans Hoogendijk. “En daar onderscheiden wij ons van de andere vijftien partijen in Vlaardingen.” Frans Hoogendijk, oprichter van deze lokale partij, liet de inwoners van Vlaardingen via een app schieten op tien stellingen, die zijzelf ook in belangrijkheid in willekeurige volgorde konden plaatsen en beargumenteren. ”En daar is veel gebruik van gemaakt en heeft ons een goed beeld gegeven van de wensen van de Vlaardingers”, aldus Frans Hoogendijk, die tevreden is als de uitslag van de komende gemeenteraadsverkiezingen net als vier jaar geleden vijf raadszetels zou opleveren. “Uit de reacties van de bewoners bleek veiligheid de hoogte prioriteit te hebben, gevolgd door een geïntegreerde en inclusieve stad met daarna op nummer drie aandacht voor een zorgzame stad. Ook groen scoorde hoog waar veel aandacht aan geschonken moet worden en de top vijf werd afgesloten met wonen in een prettige leefbare stad.” Frans Hoogendijk weet natuurlijk dat geld een belangrijke rol speelt bij het uitvoeren van de gemeentelijke plannen. “Aan het begin van van deze raadsperiode werd ons een te rooskleurig financieel beeld geschetst, dat heeft ons als raad opgebroken. Ik heb nu de indruk dat het beeld realistischer is en daar ben ik wel blij mee.”