Nieuw pop- en musicalkoor in oprichting

Algemeen
Dick van Bokkem hoopt op veel belangstellin voor de oprichting van een pop- en musicalkoor.
Dick van Bokkem hoopt op veel belangstellin voor de oprichting van een pop- en musicalkoor. (Foto: )

Vlaardingers die altijd al wilden zingen in een koor, maar de stap niet durfden te zetten, krijgen op 22 maart alsnog een kans. Dick van Bokkem organiseert dan een informatieavond om te kijken of er belangstelling bestaat om een pop- en musicalkoor op te richten in Vlaardingen.

“In de afgelopen coronacrisis is er weinig te recht gekomen van culturele evenementen en ik heb de indruk dat veel mensen snakken naar ontspanning in de vorm van zingen.” Dick van Bokkem maakt het de mensen niet moeilijk. “Wij zingen zonder notenschrift en een stemtest is bij ons niet nodig. Iedereen van zestien tot vijfenzestig plus is welkom.” Het repertoire is muziek uit de jaren zeventig tot heden met songs van The Beatles, Queen, Krezip, Doe Maar, Dotan, Blöf, Racoon en Abba.

Blij

“Zingen maakt je blij, zeker in deze onzekere tijden. Even de waan van de dag vergeten en lekker met elkaar zingen,” is het credo van Dick van Bokkem. “Noten lezen is er bij ons niet bij. Digitaal krijgen de koorleden de muziek aangeleverd om thuis te oefenen.” Dick van Bokkem hoopt op ruime belangstelling. “Ik ben blij met rond de 25 aanmeldingen.”

De gratis informatieavond wordt gehouden in IKC Ambacht aan de Goudsesingel 100 en begint om 20.00 uur. Bij voldoende belangstelling wordt er op 29 maart een workshop gehouden, waar de plannen verder worden uitgewerkt. Voor verder informatie over het pop- en musicalkoor neem contact op via e-mail: info@vocality.eu of het mobiele telefoonnummer: 06-10555110.