Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen
Kort nieuws uit Vlaardingen.
Kort nieuws uit Vlaardingen. (Foto: stockphoto)

Historische vereniging viert lustrum

De Historische Vereniging Vlaardingen houdt zich naast het behoud van historisch waardevolle gebouwen en geschiedschrijving van de stad ook met het organiseren van lezingen. In het winterseizoen wordt elke maand een lezing over een Vlaardings-historisch onderwerp georganiseerd. Voor meer informatie zie www.hvv-vlaardingen.nl.Op zaterdag 26 maart viert de historische vereniging (HVV) zijn lustrum met een manifestatie in de Grote Kerk (en in De Waag). Het wordt een gevarieerd programma met een groot aantal aanbieders van cultuurhistorische informatie in de breedste zin des woords. Houd de website in de gaten voor het programma: hvv-vlaardingen.nl. De kerk gaat open om 11.00 uur en het programma eindigt om 16.00 uur. Lezing door Jac Baart en Jeroen ter Brugge over de Kriegsmarine in Vlaardingen, in het Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54. Aanvang is om 20.00 uur.

Goede start van Pollux-vrouwen

De vrouwen van de hockeyclub Pollux zijn uitstekend uit de coronapandemie gekomen. In een midweekse wedstrijd won de ploeg uit de Broekpolder met 1-0 van Kievieten in de strijd om de SilverCup en gaan met dit resultaat door naar de volgende ronde. Afgelopen zondag stond de ontmoeting tegen HC Ypenburg op het programma. 

De vrouwen wonnen dit duel ruimschoots met 3-0. Pollux domineerde bijna de gehele wedstrijd en Loïs van Eijck zorgde voor de openingstreffer, 1-0. Roos Cats, weer terug in de ploeg na een forse blessure, schoot via een strafcorner de 2-0 binnen. Daarna kreeg de ploeg nog diverse mogelijkheden om verder uit te lopen, maar die kansen werden niet benut. In de slotfase was het toch weer Loïs van Eijck die de overwinning definitief veilig stelde.

Samenfit Zumba bij Seniorenwelzijn

Van maart tot december staat er iedere maand een thema centraal voor het verbeteren en behouden van lichamelijke en mentale gezondheid en sociale contacten. In de maand april staat Zumba Gold centraal. Zumba brengt fitness en dans in een lagere intensiteit samen in een les. Verder wordt er gebruik gemaakt van vrolijke en gezellig muziek, waarbij je vanzelf in beweging komt. Senioren die dit een keer willen proberen zijn van harte welkom in Ontmoetingscentrum de Bijenkorf, Reigerlaan 100. Op dinsdag 5, 12, 19 en 26 april van 11.00 tot 12.00 uur. De kosten zijn 12 euro voor vier bijeenkomsten. Aanmelden kan bij Vitaliteitscoach Marielle van Santen, 06 50 25 83 70 ofvitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl. Meer info: www.seniorenwelzijn.nl.