Nieuws in het kort

Algemeen
Kort nieuws.
Kort nieuws. (Foto: stockphoto)

Twee nationale titels voor Fortuna-atleten

Uitstekende prestaties van de Fortuna-atleten Devi Robbemond en Jaap van Zevenbergen in Apeldoorn op de Nederlandse studentenkampioenschappen. Devi Robbemond kwam uit op het kogelstoten en begon direct goed aan de wedstrijd door de kogel naar een afstand te stoten van 13.58 meter. Dit betekende meteen al een verbetering van zijn clubrecord met twaalf centimeter, dat hij een maand eerder vestigde op de Nederlandse kampioenschappen voor senioren. Met deze afstand stond hij lange tijd aan de leiding, totdat Marten Prince, van Altis, in de vijfde poging tot een afstand van 13.83 meter kwam. De Fortuna-atleet liet het er echter niet bij zitten en haalde in zijn zesde en laatste poging vernietigend uit en kwam tot een afstand van 14.23 meter, goed voor de nationale titel. Jaap van Zevenbergen lijkt ook steeds beter in vorm te komen. De talentvolle Fortuna-atleet won overtuigend zijn serie op de 60 meter horden in de tijd van 8.48 seconden en plaatste zich hiermee voor de finale, die echter zeven uur later op het programma stond. Die finale verliep echter verre van vlekkeloos, de concentratie was een beetje verdwenen na zo’n lange tijd wachten. Na een goede start liep Jaap van Zevenbergen zichtbaar weg van de rest van het veld, maar raakte de vierde horde voluit en daardoor verloor hij veel snelheid, maar wist toch als eerste over de finish te komen. Zijn tijd van 8.75 seconden was uiteraard een stuk minder snel dan de tijd in de serie. Jort van der Voorden, die in 2021 een enorme progressie had gemaakt op de 400 meter, liep in Apeldoorn zijn eerste 400 meter op een indoorbaan. Hij noteerde een goede tijd van 51.59 seconden. Robbin Hassing liep in Apeldoorn de 200 meter. Zij finishte in 27.82 seconden, een tijd net boven haar beste seizoenprestatie. 

Sportprijs voor amazone Louise Hoek

Amazone Louise Hoek, van Die Flardinga Ruiters, ontving vorige week van wethouder Ivana Somers, de Vlaardingse sportprijs in de categorie breedtesport. De 22-jarige Louise Hoek plaatste zich vorig jaar voor de Nederlandse Kampioenschappen dressuur, door met haar paard Vos bij de regionale kampioenschappen met een score van 70% bij de eerste drie te eindigen. Bij de strijd om de nationale titel scoorde Louise Hoek een knappe 66,33%. Helaas was dit net niet voldoende om in de prijzen te vallen. “Louise Hoek is een getalenteerde jonge Vlaardingse, die met veel passie haar sport beoefent en waar nog veel van verwacht mag worden in de toekomst,” liet Ivana Somers weten tijdens de uitreiking van de sportprijs.

Wandeling door de Heemtuin

Nu de Heemtuin in de Westwijk door het Fonds Schiedam/Vlaardingen van de gemeente Vlaardingen is overgenomen en het voortbestaan is veilig gesteld, wordt met man en macht door een leger vrijwilligers gewerkt aan het bevorderen van de naamsbekendheid om dit groene paradijs onder de aandacht te brengen van de Vlaardingers. Een eerste stap is een wandeling door de Heemtuin op zaterdagochtend 26 maart onder leiding van Ton Tobé, beheerder van de Heemtuin. Hij zal tijdens de rondleiding vertellen over de verschillende facetten van de Heemtuin om die kan men dan met eigen ogen bewonderen. Het voorjaar is een boeiend jaargetijde en wie wordt er niet vrolijk van wanneer je al die kleuren van de voorjaarsbloemen om je heen ziet. Aanmelden kan bij: ton.tobe@vlaardingen.nl.