Joren Tromp gaat VFC/zo leiden

Algemeen
Jorden Tromp (links) en voorzitter Jan Stijger zetten zondag tijdens de rust van het door VFC met 2-0 gewonnen duel tegen Laakkwartier de handtekeningen onder de verbintenis. (foto: UWM/gsv)
Jorden Tromp (links) en voorzitter Jan Stijger zetten zondag tijdens de rust van het door VFC met 2-0 gewonnen duel tegen Laakkwartier de handtekeningen onder de verbintenis. (foto: UWM/gsv) (((Foto: )))

Joren Tromp volgt bij VFC Jesper Gudde op als trainer van de zondagselectie. De 35-jarige Delftenaar was tot twee jaar terug vaste kracht in de basiself van eersteklasser DHC en leidt nu bij derde divisieclub Barendrecht het toen nieuw gevormde Onder23-elftal. 

Daarnaast is hij bij de KNVB actief als docent voor Jeugd Plan Nederland. Gesprekken met oud-eerste elftalspeler Rob Robbemond, Wilfried Salomons, die de sollicitatieprocedure leidden en de spelersgroep leverde de klik op, die beide partijen er toe bracht met elkaar in zee te gaan. Gevraagd naar het soort voetbal dat hij promoot, reageert hij met: “Ik ben altijd linksbuiten geweest, Aanvallend voetbal dus.”

VFC kon kiezen uit twaalf sollicitanten en ging met drie van hen in gesprek. “We zochten een jonge, enthousiaste trainer met moderne ideeën. Eentje, die jongens kan motiveren om mooi en voor het publiek boeiend voetbal te spelen”, onderbouwt Salomons de keuze voor Jorden Tromp. “Uiteindelijk vonden wij, dat zijn kijk op voetbal het best aansloot bij de gedachten, die daarover binnen VFC leven.”