Weekendafsluiting A20 tussen Maassluis en Vlaardingen-West

Algemeen
Kaartje met omleidingen en weekendafsluiting A20 tussen Maassluis en Vlaardingen-West.
Kaartje met omleidingen en weekendafsluiting A20 tussen Maassluis en Vlaardingen-West. (Foto: )

Van vrijdag 1 april 22:00 uur tot maandag 4 april 5:00 uur is de A20 in beide richtingen afgesloten tussen af- en oprit 7 Maassluis en af- en oprit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg). Let op, de opritten in Maassluis en Vlaardingen gaan vanaf 21:00 uur dicht. Verkeer wordt omgeleid via de N223 en de A4.

Om te voorkomen dat veel doorgaand verkeer lokale sluiproutes gaat zoeken, is in het Kethelplein de A20 richting Hoek van Holland ook afgesloten. Zo wordt verkeer vanuit de richting Rotterdam direct de A4 op geleid. Verkeer voor Vlaardingen kan afslag 10 Schiedam nemen en binnendoor naar Vlaardingen rijden.

Zaterdagnacht en zondagnacht is vanaf 21:00 uur de A20 richting Rotterdam ook afgesloten tussen op- en afrit 8 Vlaardingen-West en het Kethelplein. In de nacht van zaterdag op zondag duurt deze afsluitingen tot 9:00 uur. In de nacht van zondag op maandag tot 5:00 uur.
Omleidingsroutes en reisadvies Op de afbeeldingen zijn de afsluitingen en omleidingen aangegeven. De ervaring leert dat het door de afsluiting van de A20 erg druk wordt op de wegen rond Maassluis en Vlaardingen. Dit zorgt, vooral op de Maassluissedijk, voor vertragingen van meer dan een half uur. We adviseren reizigers tussen Vlaardingen en Maassluis om gebruik te maken van de metro of om op de fiets te stappen.
Doorgaand verkeer wordt geadviseerd de hoofdomleidingsroutes te volgen en de wegen tussen Vlaardingen en Maassluis te mijden. Deze hoofdomleidingsroutes zijn dan wel langer dan de routes binnendoor, maar omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt, zijn ze sneller.

Voorkomen sluipverkeer

Om tijdens de weekendafsluiting sluipverkeer op de omliggende wegen te voorkomen, zijn de Zuidbuurt en de Kortebuurt/Broekpolderweg alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer (bewoners en bezoekers bedrijven). Bij deze wegen staan verkeersregelaars die doorgaand verkeer naar de omleidingsroutes verwijzen. De Broekpolderweg wordt in het weekend gebruikt door hulpdiensten.

Reserve data

Voor het geval we de werkzaamheden in het weekend niet afkrijgen, zijn er twee nachtafsluitingen van de A20 als reserve ingepland: maandag 4 en dinsdag 5 april. Voor meer informatie kijk op:  www.blankenburgverbinding.nl.