Ruim 200 Franciscus deelnemers lopen de Marathon van Rotterdam

Algemeen
Hardlooptraining Franciscus deelnemers voor de marathon van Rotterdam
Hardlooptraining Franciscus deelnemers voor de marathon van Rotterdam (Foto: PR)

Ondanks de grote maatschappelijke aandacht voor gezond leven is het voor organisaties lang niet altijd vanzelfsprekend om hier ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Franciscus Gasthuis & Vlietland zet zich via het programma FIT@Franciscus al wel een tijd in voor gezonde en vitale medewerkers en wil dit de komende jaren gaan intensiveren.

“Behalve dat onze medewerkers gezonder en vitaler zijn heeft dit namelijk ook invloed op onze patiënten. Want hoe beter de medewerkers in hun vel zitten hoe beter de patiëntenzorg is.” Om dit kracht bij te zetten doet Franciscus dit jaar mee met de Marathon van Rotterdam. Zo’n 200 medewerkers hebben zich op drie verschillende afstanden ingeschreven. 54 medewerkers lopen mee met de Cityrun (4,2km), 119 medewerkers lopend de kwart marathon (10,5km) en 27 doen mee met de hele marathon (42,2km).

Rick Bor, coördinator veilig & gezond werken en tevens en organisator binnen Franciscus van de Marathon van Rotterdam: “Het mooie is om te zien dat er enorm veel animo voor is. Behalve de ervaren lopers zijn er ook veel medewerkers die juist door deze actie zijn begonnen met hardlopen. Om de beginnende hardlopers te ondersteunen hebben we een hardlooptrainer aangesteld die deze hardlopers begeleid naar hun eerste wedstrijd. Deze beginnende hardlopers hebben maar één doel en dat is deelnemen en de afstand kunnen uitlopen. De tijd doet niet ter zake. 70 medewerkers hebben zich ingeschreven voor een hardlooptraining en dat zijn 70 medewerkers die straks veel gezonder en vitaler zijn.”

Fit@Franciscus

Behalve deelname aan de Marathon van Rotterdam werkt Franciscus ook op andere vlakken aan de gezondheid van de medewerkers. Vanuit het programma FIT@Franciscus worden er bijvoorbeeld vitaalcoaches ingezet die medewerkers individueel begeleiden, worden er stoelmassages aangeboden, bootcamptrainingen georganiseerd en begeleiden we medewerkers met langdurige Corona klachten.

Meer informatie via www.franciscus.nl/werkenbijfranciscus/werken/wat-bieden-wij/duurzaam-vitaal