Laatste huizen Vogelbuurt in de verkoop

Algemeen
Stephanie en haar man Tom kochten twee jaar geleden een woning in de Nieuwe Vogelbuurt en hadden een certificaat.
Stephanie en haar man Tom kochten twee jaar geleden een woning in de Nieuwe Vogelbuurt en hadden een certificaat. (Foto: PR)

Op dinsdag 12 april start de voorverkoop van de laatste 52 woningen in De Nieuwe Vogelbuurt. Voor de inschrijving op een woning in De Goudvogel is het ‘Certificaat Financiële Haalbaarheid’ (CFH) nodig. Zo is van tevoren bekend of de woning haalbaar en betaalbaar is.

Stephanie en haar man Tom kochten twee jaar geleden een woning in de Nieuwe Vogelbuurt en hadden ook zo’n certificaat. Zij wisten dus dat ze door de eerste ‘check’ waren gekomen en daar hadden ze achteraf gezien in hun situatie mazzel mee. Het was voor de Vlaardingers namelijk spannend tot het eind of de koop van het huis door kon gaan.

Stephanie: “Ik zat middenin een wisseling van werkgever. Aan Robert van Fundament (verantwoordelijke voor de uitgifte van het CFH) heb ik gevraagd wat er op papier allemaal nodig was om de hypotheek voor onze woning rond te krijgen.” De bank gaf groen licht voor onze hypotheek. Maar toen gooide corona roet in het eten. “Tom werkte in de horeca en er ontstond direct veel onzekerheid over zijn baan.”

Toch kwam ook dat goed. Inmiddels woont het stel naar volle tevredenheid in de Nieuwe Vogelbuurt en binnenkort komt er een derde gezinslid bij. Stephanie is namelijk zwanger van hun eerste kindje. “Wij zijn zo blij dat het gelukt is om in deze uitzonderlijke situatie het huis te kunnen kopen!” Daar sluit Robert van Fundament zich bij aan. In De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen worden 52 nieuwe eengezinswoningen ontwikkeld met woonoppervlaktes van circa 120 tot 165 m2. Met 3, 4 of zelfs 5 slaapkamers is er voldoende ruimte om te leven, te genieten en hobby’s uit te oefenen. De voorverkoop start op 12 april 2022. Kijk voor meer informatie op de website: https://denieuwevogelbuurt.nl.