Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen
Kort nieuws uit Vlaardingen.
Kort nieuws uit Vlaardingen. (Foto: stockphoto)

Het atletiekseizoen is nog maar net begonnen of de atleten van Fortuna lieten op een werpmeerkamp in Leiden een uitstekende vorm zien. De beste prestatie kwam op naam van Devi Robbemond. De talentvolle Fortuna-atleet liet de laatste maanden bij het indoorseizoen al een  enorme progressie zien op het kogelstoten. Het was daarom nog een kwestie van tijd voordat hij het 32 jaar oude clubrecord van Jaap Dijksma dat op 13.17 meter stond, zou verbeteren. Met vier stoten boven de dertien meter in Leiden en een verste stoot van 13.42 meter, kwam hij ruimschoots verder dan het oude clubrecord. Ed Shew-a-Tjon en Cees den Hoedt namen deel aan een werpvijfkamp en samen maakten zij er een spannende onderlinge strijd van. Dit resulteerde in een aantal nieuwe clubrecords. Ed Shew-a-Tjon verbeterde bij de mannen 60plus twee clubrecords die op naam stonden van Cees den Hoedt. Bij het kogelslingeren kwam hij tot een afstand van 34.95 meter en bij het gewichtwerpen tot 12.02 meter. Cees den Hoedt zelf verbeterde zijn eigen clubrecord bij het gewichtwerpen bij de mannen 65plus van 10.16 meter naar 11.06 meter. Na het opmaken van de balans behaalde Ed Shew-a-Tjon vijf punten meer dan zijn clubgenoot Cees den Hoedt met respectievelijk 3030 tegen 3025 punten.

Mooie opening van het atletiekseizoen

Meezingen uit volle borst op Koningsdag

Op Koningsdag staat op het Veerplein een bijzonder zangfestijn gepland in het programma van de Stichting Nationale Gedenkdagen. In plaats van de jarenlange aubade, eerst op de Markt en later op het Veerplein, wordt er nu een zangfestijn gehouden samen met de Vlaardingse Wannebiezz. En heel Vlaardingen kan meezingen op Koningsdag. Vanaf 16.00 uur kan er uit volle borst meegezongen worden met gouden hits als Bloed Zweet en Tranen van André Hazes, Congratulations van Cliff Richard, Kom van dat dak af van Peter Koelewijn en Paloma Blanco van George Baker, maar er staan nog veel meer hits op het repertoire. Jan Wilmer, dirigent van het Vlaardingse koor, roept Vlaardingers op die mee willen zingen naar de twee repetitieavonden te komen, die gehouden worden op 13 en 20 april in de aula van de Sint Jozefmavo aan de Willem de Zwijgerlaan. Aanmelden kan via: jan.wilmer@icloud.com.

Pollux houdt koploper Groen-Geel van winst af

De vrouwen van de hockeyclub Pollux leverden een uitstekende prestatie door koploper Groen-Geel in toom te houden met een puntendeling, 2-2. Maar er had meer ingezeten voor de Broekpolderploeg. Pas twee minuten voor tijd wist Groen-Geel via een strafbal toch nog een punt uit Vlaardingen mee te nemen. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en wisten het spel te maken. De vrouwen van Pollux werden flink onder druk gezet, maar de Vlaardingse verdediging verkeerde in uitstekende vorm. Even voor rust zag Groen-Geel toch kans de verdediging te passeren door middel van een strafbal. Het begin van de tweede helft was voor Pollux. De ploeg kreeg voldoende kansen, maar die werden niet benut. Pas diep in de tweede helft wist Laura Speyer de bal via de tweede paal in te tikken en het was nog geen minuut later toen Fleur Brouwer uit een rebound van een strafcorner voor 2-1 zorgde. De winst leek binnen, maar Groen-Geel kwam via die strafbal toch nog gelijk. De uitgetelde wedstrijd tegen Hudito voor de SilverCup wordt aanstaande vrijdag gespeeld.

Avondgebeden Fonteinkerk

In de week voorafgaand aan Pasen, de stille week, zijn er weer de avondgebeden in de Fonteinkerk. We willen samen stilstaan bij de betekenis van Pasen. Komen tot verstilling en gebed om het lijden en sterven van Jezus Christus te gedenken. De liturgie van vespers is bij uitstek geschikt hiervoor, de vorm en karakter past bij stilte, meditatie, gebed en inkeer.
Kenmerk van de diensten is hun geheimenisvolle karakter. Er is geen aankondiging van de onderdelen, geen uitleg, geen uitbundigheid. Samen stil zijn is een wezenlijk onderdeel. Het biedt ruimte aan overdenking, aan gebed en aan ontmoeting met God – “Bij God alleen verstilt mijn ziel”. Deze Avondgebeden kunnen helpen om je dichter bij het Lijdensevangelie te brengen.
De 4 avonden zijn in het kerkgebouw de Fontein, Groen van Prinstererstraat 65 in Vlaardingen van maandag 11 tot en met donderdag 14 april en beginnen om 19:30 uur. De liturgie duurt ongeveer een half uur.
Wees van harte uitgenodigd om één of meerdere vespers mee te vieren.

Expositie Marga Tammes

Tammes exposeert tot eind april in de fysiotherapie praktijk ‘Het Weeshuis’. Zij schildert al jaren achtereen en heeft les gehad op de kunstacademie en van vele kunstenaars. Daardoor is zij zeer veelzijdig in techniek en thema. Van abstract tot concreet, van humor tot fantasie. Het kenmerkende van haar werk is de precisie en zij houdt van kleurrijk werk. De praktijk is aan de Westhavenkade, rechts van ‘KADE 40’. Bezoekers kunnen haar werk op maandag tot en met vrijdag van 8.30- 16.30 bekijken.

‘Samen heenleven naar Goede Vrijdag’

Op de avonden van maandag 11, dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 april worden er korte bijeenkomsten gehouden in de Eben-Haezerkerk in Vlaardingen. Het doel van deze vier bijeenkomsten is om samen heen te leven naar de gebeurtenis op Goede Vrijdag, toen Jezus gekruisigd werd. Elke avond wordt er gemusiceerd, wordt er gezongen en geluisterd naar een korte meditatieve overdenking. De bijeenkomsten, die ca. 45 minuten duren, beginnen steeds om 19.15 uur. De deuren gaan 19.00 uur open. Adres: Eben-Haezerkerk, Emmastraat 116. De bijeenkomsten zijn ook live te volgen via website: www.cgkvlaardingen.nl of scan de QR code om direct naar de uitzending te gaan.