door GERARD S. VERVER
door GERARD S. VERVER (Foto: )

Column: In de onderste la

Algemeen

Echt en (om George W. Bush te citeren) ‘read my lips’: ik ga u een belofte doen. Nee, niet van eeuwige trouw. Daar is al enkele keren niets van terecht gekomen. Net als het citaat van de jonge Bush trouwens. Ik heb me namelijk voorgenomen geen letter meer te wijden aan het dramatische dossier ‘Sporthal Zuidwijk’. Ze kunnen op het stadhuis opgelucht adem halen. Ze herinneren zich vast, met rode koontjes en misschien, hoewel ik dat betwijfel, gepaste schaamte, de kop die ik een paar weken geleden, boven mijn laatste woorden over de steeds vertraagde bouw van dat Vlaardingse wereldwonder plaatste: ‘Toppunt van falend sportbeleid”. 

Op de afdeling communicatie van onze gemeente hoeven ze daarover evenmin nog mailtjes te verwachten. Zijn ze eindelijk af van die door mij regelmatig gestelde vraag of het werk inmiddels gegund is of wanneer de eerste paal de grond in gaat..

Onlangs hief iemand een waarschuwend vingertje  “Gerard, het wordt niks met de politiek en sport. Heb je de verkiezingsprogramma’s gelezen?  Sport is nauwelijks een issue.” Ik weet niet eens meer wie me aanschoot en deed zijn mededeling eigenlijk af met een “dat zal toch niet waar zijn”. Op mijn rondjes langs de velden en ritjes over soms in verschrikkelijke staat van onderhoud verkerende fietspaden hoor ik soms wel meer ogenschijnlijk opzienbarend of alarmerend nieuws. Dat kan echt niet één-op-één de krant in, heb ik door ervaring wijs geworden, geleerd. Check, chcek, dubbel check..

Vandaar mijn vraagtekens bij de melding dat sport ontbrak in de plannen van de partijen, die op 16 maart voor het Vlaardingse pluche wilden gaan. Dubbel check was echter, zo bleek, niet eens nodig. Eén check was voldoende om me verbijsterd te laten vaststellen, dat mijn ‘influisteraar’ het aardig bij het rechte eind had: zeven partijen (en sommigen niet de minsten) sloegen de paragraaf sport helemaal over, twee waren ondermaats, twee kregen een mager zesje en slechts vijf een dikke plus. Vanuit die wetenschap sloeg me bij het aanhoren van de partijen, die een college mogen gaan vormen, de schrik om het hart. VVD, GroenLinks, CDA, D66, en, VV2000/Leefbaar Vlaardingen en CU/SGP. Drie van hen (nee, ik noem geen namen) lieten ‘Sport en Beweging’ in hun programma links liggen, twee wijdden er een enkel regeltje aan en slechts één nam het onderwerp serieus.

Dat belooft wat. Vandaar dat ik de handdoek in de ring gooi en het dossier ‘Sporthal Zuidwijk’ (net als de vorige gemeenteraad, die er nooit kritische vragen over stelde) in de onderste lade. Misschien mag ik, als genoegdoening, in maart 2024 bij de opening het lint doorknippen. Tot dan.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Twaalfde editie van de Vlaardingse Zomerschool Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Column: Wilde Waterdagen Algemeen 16 aug, 15:34
Afbeelding
Zonnebloemen gelegd bij Indische herdenking Algemeen 16 aug, 14:30
Afbeelding
Een nieuw lesblok schilderen Cultuur 16 aug, 10:23
Afbeelding
5 dingen die je meteen moet regelen als je uit elkaar gaat Algemeen 15 aug, 16:29
Afbeelding
Feestje op de Hoogstraat bij Tovino Algemeen 15 aug, 15:34
Afbeelding
Rajacenna kan nu ook tekenen met handen én voeten Algemeen 15 aug, 13:24
Afbeelding
Foto van de week Ingezonden 14 aug, 14:23
Afbeelding
Feestelijke opening cultureel seizoen op Zomerterras Uit 14 aug, 12:34
Afbeelding
Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten Sport 13 aug, 14:23
Afbeelding
Haal een tasje op en maak een Vlaardings kunstwerk Uit 13 aug, 12:34
Afbeelding
Zet een taalheld in het zonnetje Algemeen 12 aug, 14:23
Afbeelding
Herdenking van de in Nederlands Indië gesneuvelde militairen Nieuws 12 aug, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief