Groene Jeroen’s gratis Broekpolder wandel-lezingen

Algemeen
Groene Jeroen in rietmoeras.
Groene Jeroen in rietmoeras. ((Foto: PR))

Natuur, stadsnatuur, nieuwe natuur, oernatuur, boerennatuur… Wat betekent het begrip ‘natuur’ in Nederland? Zelfs natuurkenners zijn het onderling vaak oneens. In Vlaardingen wordt zelfs enthousiast gerecreëerd op een gifstortplaats die vrolijk een prachtig natuurgebied wordt genoemd!

Zijn ze daar gek geworden? Of valt er toch ook iets goeds over te zeggen? Hoe laag of hoog is het natuurgehalte van die broekpolder nu eigenlijk?
‘Groene Jeroen’ (tweemaandelijks columnist van deze krant) vertelt deelnemers tijdens een wandeling over het Vlaardingse groen en over de Broekpolder in het bijzonder. Over hoe de natuur er hier oorspronkelijk uitzag, wat we er daarna mee gedaan hebben, hoe het nu is, wat het nog zou kunnen worden, waarom Nederland een uitzonderlijke kijk heeft op natuurbescherming en nog veel meer. Terwijl hij de deelnemers daarbij ook nog eens fijntjes op voorbij komende wilde dieren wijst.

In de loop van 2022 geeft Jeroen vijf GRATIS ‘wandel-lezingen’ in de Vlaardingse Broekpolder. (Deze activiteit wordt ondersteund door een financiële bijdrage van de gemeente). De eerste wandellezingen staan gepland op: 16 april om 9.00 uur, 18 mei om 9.00 uur en 24 juni om 19.00 uur (andere data volgen zo spoedig mogelijk). Opgeven via info@jeroenverhoeff.nl (maximaal 20 deelnemers per keer) Duur: 1 a 2 uur. Verzamelen bij de ingang van het Klauterwoud aan de Watersportweg.