Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen
Kort nieuws uit Vlaardingen.
Kort nieuws uit Vlaardingen. (Foto: stockphoto)

Schaak- en damtafels in de wijk Ambacht

Op zaterdag 16 april worden de schaak-en damtafels op de Burgemeester Bordesplein officieel in gebruik genomen. Deze tafels zijn afgelopen zomer door de Bewoners Platform Oud Ambacht, met financiële ondersteuning van het Fonds Schiedam/Vlaardingen, geplaatst. Het idee erachter is om de leefbaarheid van de wijk verder te vergroten, een ontmoetingsplek voor groot en klein te creëren, waar men samen kan spelen, jongeren de gelegenheid te geven kennis te maken met deze activiteiten en het mooie Burgemeester Bordesplein nog aantrekkelijker te maken als plek in de wijk waar men elkaar graag treft.

Door de coronacrisis konden de tafels nog niet officieel in gebruik genomen worden, maar worden wel al veel gebruikt. Bij deze feestelijke gebeurtenis zal ook wethouder Jacky Silos aanwezig zijn. Het bewoners Platform Oud Ambacht roept alle buurtbewoners op, eventueel met hun eigen schaak- en/of damborden en klaptafels, mee te komen spelen. Leden van de schaakclub Holy zijn aanwezig om uitleg te geven over het schaakspel. De opening is om 15.00 uur.

Matthie Bonefaas eremaître bij Trefpunt

Matthie Bonefaas werd bij de schermclub Trefpunt benoemd tot eremaître. Hij kreeg deze titel omdat hij stopte als maître bij de Vlaardingse club. Matthie Bonefaas hielp Trefpunt destijds door tijdelijk het gat op te vangen toen de club dreigde zonder trainer te raken. Dat tijdelijk werd uiteindelijk bijna tien jaar. Trefpunt en Matthie Bonefaas hadden een heel goede klik. Alle leden waren zeer content met hem als kundige leraar. Altijd aanwezig en niet alleen op de trainingsavonden, hij ging mee naar wedstrijden als coach of als scheidsrechter en hij nam deel aan de recreatieve activiteiten.

Hij verzorgde tevens de schermclinics waar Trefpunt bekend om staat. Kortom hij was een spreekwoordelijke schermtechnische spin in het Trefpuntweb. Inmiddels heeft de club een nieuwe maître kunnen aantrekken in de persoon van Axl van Gameren en toen kon Matthie Bonefaas met een gerust hart zijn plaats overdragen. In het diepste geheim werd een surprise party voor de scheidende maître georganiseerd, maar belangrijker hij blijft als vrijwilliger betrokken bij Trefpunt. 

Hoge verwachting kwam niet uit

Na de verrassende overwinning op Hudito, afgelopen vrijdag in de Broekpolder in de strijd om de SilverCup en plaatsing in de volgende ronde van deze bekerstrijd, waren de verwachtingen voor de vrouwen van de hockeyclub Pollux afgelopen zondagmiddag hooggespannen voor het duel tegen Dopie in Delft. Maar die hoge verwachting is niet uitgekomen voor de Vlaardingse ploeg . De vrouwen uit de Broekpolder speelden 1-1 gelijk. In Delft verliep het spel erg stroef en kwam de ploeg niet echt in de wedstrijd.

Ondanks dat Pollux vastberaden was om met een overwinning naar huis te gaan, ontbrak duidelijk de energie die de ploeg liet zien in de bekerstrijd van een paar dagen eerder. Ondanks het feit dat Natasja van Straten de ploeg op een voorsprong kon zetten, zat er geen overtuiging in het spel. De kansen waren er zeker wel om de voorsprong verder uit te bouwen in Delft, maar dat lukte helaas niet. Tot overmaat van ramp, wist de thuisploeg nog voor de rust naast Pollux te komen. In de tweede helft lukte het niet meer om de verdediging van Dopie te passeren.