Bert Wijbenga bezoekt Lokaal97

Algemeen
Burgemeester Bert Wijbenga en wethouder Jacky Silos brachten een bezoek aan Lokaal97, de leerwinkel van het Geuzencollege op de Hoogstraat.
Burgemeester Bert Wijbenga en wethouder Jacky Silos brachten een bezoek aan Lokaal97, de leerwinkel van het Geuzencollege op de Hoogstraat. (Foto: UWM/PS)

Op zijn kennismakingstocht langs Vlaardingse instellingen en verenigingen, bracht burgemeester Bert Wijbenga, samen met wethouder Jacky Silos, afgelopen vrijdagmiddag een bezoek aan Lokaal97, de leerwinkel van het Geuzencollege op de historische Hoogstraat. 

DOOR PETER SPEK

“Wij hebben een geanimeerd gesprek gehad met de burgemeester en de wethouder”, zegt docente Annette Wielaard van het Geuzencollege. De leerwinkel op de Hoogstraat geeft de leerlingen de mogelijkheid de geleerde theorie in de praktijk uit te voeren. Burgemeester Bert Wijbenga werd bijgepraat over wat Lokaal97 precies is en wat je er kan leren.
“De burgemeester was zeer geïnteresseerd in de leerlingen, welke opleiding zij volgen en wat zij in de nabije toekomst gaan doen en wat hun hobby’s zijn”, aldus Annette Wielaard. Ook kwam ter sprake dat Lokaal97 aan het einde van het schooljaar het pand op de Hoogstraat moet verlaten omdat de huur is opgezegd. “Er wordt driftig naar een passende, nieuwe locatie gezocht.”

De leerlingen moeten zichzelf presenteren met een sollicitatiegesprek om in aanmerking te komen voor een plaats in deze leerwinkel. Pascal van Hilst en Jay Bell konden goed hun woordje doen. Dat beviel de burgemeester wel en zij hadden zich goed ingelezen en wisten alles over de burgemeester. “Dat hij motor rijdt en dan ook nog wel een BMW, dat hij Feyenoordfan is, dat hij eigenlijk van de politie komt en wethouder is geweest in Rotterdam. Het ging ook over politiek in Vlaardingen, wat beter kan, waar de stad aan moet werken, steun aan leerlingen in achterstandswijken en het bouwen van woningen”, zegt Annette Wielaard. En ondertussen liepen de klanten de winkel in en uit.