Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen
Kort nieuws.
Kort nieuws. (Foto: stockphoto)

Op reis met Joey Roukens

Op donderdag 21 april is de Nederlandse componist Joey Roukens te gast in De Windwijzer. Hij is geboren in Schiedam, maar opgegroeid in Vlaardingen. Inmiddels is hij bekend als componist. Zijn composities zijn gespeeld door onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en de New York Philharmonic.
Joey Roukens put zijn muzikale taal uit een veelheid aan invloeden, variërend van muziek uit het begin van de 20e eeuw (Stravinsky, Mahler, Ives, Sibelius, Debussy) tot (post-)minimalisme (Adams, Reich) tot bepaalde soorten pop, jazz en zelfs niet-westerse muziek. Hij is niet geïnteresseerd in het simpelweg mixen van stijlen. Hij streeft met elk stuk naar een coherent en organisch muzikaal geheel dat de enorme diversiteit aan stijlen en genres weerspiegelt. Joey zal bezoekers meenemen op zijn reis door muziekland. Hij zal ons zijn muziek laten horen, vertellen over het vak van de componist en zelf muziek maken. Geïnteresseerden zijn welkom. Aanvang is om 19.30 uur in De Windwijzer, Schiedamseweg 95 Vlaardingen. Entree is €7,50.

NVA-Inloop over autisme

De gratis NVA-inloop (Nederlandse Vereniging voor Autisme) op de tweede donderdag van de maand is op 14 april,10.30 tot 12.00 uur in medialounge bibliotheek De Plataan, Waalstraat 100 in Vlaardingen.

Dragen van een mondkapje hoeft niet maar mag wel, er staat een spatscherm op tafel. Iedereen die meer informatie wil en/of gesprek over autisme is welkom om op die donderdag binnen te lopen.

Kijk voor meer informatie ook op de website van de Nederlandse Vereniging voor Autisme: www.autisme.nl.