Mountainbike route Broekpolder zeer in trek

Algemeen
Mountainbike route in de Broekpolder.
Mountainbike route in de Broekpolder. (Foto: Stichting Mountainbike Broekpolder)

De mountainbike route in Vlaardingen is voor veel mensen een uitstekende plek om in deze regio te sporten en te recreëren. Tijdens de coronamaatregelen hebben nog meer mensen ontdekt wat deze unieke mountainbikeroute te bieden heeft.

De route is populairder dan ooit en wordt intensief gebruikt. Om deze route op lange termijn te behouden en te verbeteren hebben lokale vrijwilligers de Stichting Mountainbike Broekpolder opgericht. De stichting werkt samen met Staatsbosbeheer en de gemeente. De stichting, die alleen uit vrijwilligers bestaat, zorgt ervoor dat de route wordt onderhouden en verbeterd. Zo wordt er gewerkt aan betere bebording en aan extra faciliteiten op en rondom de mountainbikeroute. Om de professionalisering beter vorm te geven heeft de mountainbike route sinds april een eigen website www.mtbvlaardingen.nl met volop informatie over de mountainbike route en het gebied. Hiermee wordt de mountainbike route ook buiten de regio meer op de kaart gezet.
De Stichting Mountainbike Broekpolder heeft zich de afgelopen periode beziggehouden met het coördineren van onderhoudsdagen op de route. Het aanleggen van een extra lus. Het verbeteren van bebording in het kader van veiligheid. En het behartigen van de belangen van gebruikers in verschillende lokale overleggen.
Er staan nog meer initiatieven op stapel om deze mountainbike route in de Broekpolder te behouden en te verbeteren. Om deze initiatieven te realiseren is de Stichting Mountainbike Broekpolder afhankelijk van individuele donaties, subsidies of sponsoring door bedrijven en instellingen. Alle ontvangen ondersteuning komt voor 100 procent ten gunste van de mountainbikeroute. “Ben jij (toekomstig) gebruiker van de mountainbike route en heb je goede ideeën of vragen? Laat dat ons dan weten. Alleen samen kunnen we Vlaardingen mooier en sportiever maken”, meent Olivier Vrijenhoek, secretaris Stichting Mountainbike Broekpolder.
Wil je je steentje bijdragen aan de mountainbike route? Kijk dan op de gloednieuwe website van de Stichting Mountainbike Broekpolder: www.mtbvlaardingen.nl of stuur een e-mail: info@mtbvlaardingen.nl.