Twist gooit de handdoek

Algemeen
Tijdens één van de time-outs praat Twist-trainer Bert Mol zijn dames en heren moed in. Het mocht echter niet baten. (foto: UWM/gsv)
Tijdens één van de time-outs praat Twist-trainer Bert Mol zijn dames en heren moed in. Het mocht echter niet baten. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Uiteindelijk bleek IJsselvogels in de tweestrijd om promotie naar de eerste klasse toch superieur aan Twist. In Moordrecht won het de thuisbeurt met 21-17 en zaterdag gaf het de Vlaardingse korfballers, ondanks een hoopgevend scoreverloop in het eerste half uur, een oorwassing: 21-31.

Twist leek in het eerste kwartier rap op weg naar een revanche voor de in de heenwedstrijd geleden nederlaag en met een 9-6 voorsprong naar iets heel moois. Daar bleef het bij. IJsselvogels had de kat uit de boom gekeken, deed de achterstand teniet, pakte de voorsprong en bouwde dat na de pauze (12-14) haast moeiloos uit naar tien treffers.

“Als je zoveel en makkelijk doelpunten maakt als IJsselvogels, ben je gewoon de beste”, legt trainer Bert Mol zich bij de nederlaag neer. “Van zo’n ploeg mag je verliezen, maar ik ben niettemin trots op hetgeen het team gepresteerd heeft.”

Zaterdag start voor Twist met een uitbeurt bij de Haarlemse laagvlieger Rapid het tweede deel van de veldcompetitie.