Burgemeester bezoekt St.-Jozefmavo

Algemeen
Burgemeester Wijbenga maakt kennis met de St.-Jozefmavo in Vlaardingen.
Burgemeester Wijbenga maakt kennis met de St.-Jozefmavo in Vlaardingen. (Foto: Nanda van Heteren)

De St.-Jozefmavo aan de Willem de Zwijgerlaan 240 in Vlaardingen had burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen (VVD) op bezoek, zodat deze de stad Vlaardingen beter leert kennen.

Drie leerlingen en acht medewerkers maakten kennis met de burgervader én vertelden onder meer over het naderende honderd jarig bestaan van de middelbare school. In september 2022 is het precies een eeuw geleden dat de Jozef is opgericht. Uniek hierin is dat dit voortgezet onderwijs, waar momenteel bijna 750 leerlingen in mavo1 tot en met mavo4 hun opleiding volgen, zelfstandig is. Daardoor was niet alleen burgemeester Wijbenga aanwezig, maar ook onderwijswethouder Jacky Silos-Knaap (CDA).
Directeur Willem Punt, de teamleiders Jurriaan Govaart en Thomas van den Bos, beleidsondersteuner en docent Jan van der Kolk, docent en vertrouwenspersoon Meriam Hoppenbrouwer, onderwijsassistente Cindy van Londen, hoofdconciërge Kees Roos en leerjaarcoördinator/docent Hendrikjan van Oosten en eersteklasser Laaksonen, tweedeklasser Daan de Neve en vierdeklasser Aimée Doesborgh gaven de eerste burger van Vlaardingen en de wethouder een rondleiding door de school. Ook vertelden zij wat dit voortgezet onderwijs voor hen zo bijzonder maakt. Teamleider Jurriaan Govaart: ,,De burgemeester ging met onze leerlingen in gesprek over hun schoolkeuze. Hij stelde hen de vraag wat voor hen nou maakt dat ze voor deze school hebben gekozen. Wij hebben ook uit Schiedam en Maassluis. Deze reizen bewust een stuk verder dan een deel van hun stadsgenoten, dus dan heb je om een bewuste reden voor onze school gekozen. Daarna heeft onze collega Jan van der Kolk in een notendop verteld hoe de geschiedenis van een eeuw Jozef eruit ziet en hoe de gebouwen er onder meer uitzagen. De burgemeester gaf aan onder de indruk te zijn dat we al honderd jaar zelfstandig zijn, dat hij bewondering had voor de geschiedenis en met veel interesse onze toekomst gaat volgen.”