Kort nieuws uit Vlaardingen. (Foto: stockphoto)

Vrijheidsmaaltijd in de Windwijzer

In de Windwijzer aan de Schiedamsweg wordt op donderdag 5 mei een vrijheidsmaaltijd geserveerd tussen 18.00 uur en 20.30 uur, georganiseerd door de Stichting Nationale Gedenklagen, Platform Ander Vlaardingen, VluchtenlingenWerk Vlaardingen en de Windwijzer. Op het menu staat een kopje soep en brood en iedereen kan aan de tafel aanschuiven. Ondanks het oorlogsgeweld in de Oekraïne, laten deze organisaties weten toch dit jaar Bevrijdingsdag te vieren. “Maar wel met het besef dat vrijheid kwetsbaar is en dat wij verhalen kunnen delen,” laten de organsaties weten. Voorafgaande aan de maaltijd in de Windwijzer kan er meegelopen worden met een vrijheidswandeling. Dat kan door de app mensenrechtenVLD te downloaden. De wandeling gaat door het centrum van Vlaardingen en de Oostwijk langs plekken en monumenten die verbonden zijn aan mensenrechten. Op de app staan ook filmpjes en uitleg van de plekken die gepasseerd worden. De wandeling kan op elk moment van de dag gelopen worden. Deelname aan de maaltijd is gratis, maar wel vooraf melden via: aanmelden@dewindwijzer.nl.

Nieuwe clubrecord bij Fortuna

Het baanseizoen bij de atletiekvereniging Fortuna is nog maar net begonnen of er zijn al diverse nieuwe clubrecords gevestigd. Anne Griffioen verbeterde in Tilburg het clubrecord op het altijd technisch moeilijke nummer de 400 meter horden voor vrouwen boven de 35 jaar. De Vlaardingse kwam tot een tijd van 1.19.91 minuten en was daarmee ruim twee seconden sneller dan haar oude record uit 2017. Op de atletiekbaan van Fortuna in de Broekpolder werden ook twee nieuwe clubrecords gevestigd. Cas van der Geneugten verbeterde zijn eigen clubrecord op het discuswerpen voor de jeugd onder de 18 jaar en bracht het op een afstand van 45.39 meter. Devi Robbemond is  uitstekend in vorm op het kogelstoten. De talentvolle Vlaardingse atleet kwam vorige week al tot een verbetering van zijn clubrecord op het kogelstoten met een stoot van 13.82 meter, maar op de wedstrijd in de Broekpolder deed hij daar nog een schepje bovenop met een stoot van 13.89 meter. In het Amerikaanse Gainesville in Florida verbeterde Kristel van den Berg haar clubrecord op de 1500 meter en bracht het op een tijd van 4.18.45 minuten.

Benauwde overwinning voor Pollux

Na de historische overwinning op Berkel in de strijd om de Silvercup en plaatsing in de kwartfinale, zetten de vrouwen van de hockeyclub Pollux de zegereeks in de competitie voort met een, zij het, benauwde overwinning op Pelikaan, 2-1. In de Broekpolder werd het een rommelige wedstrijd, waarbij de Vlaardingse ploeg veel moeite had met de fysieke tegenstand van Pelikaan. In de eerste helft werd er niet gescoord, terwijl er wel kansen waren. Een tegenslag kreeg Pollux, toen Pelikaan direct in de tweede helft via een strafcorner op voorsprong kwam, 0-1. De spanning steeg en doelpunten bleven uit voor Pollux, terwijl de ploeg het betere van het spel had. Maar in de laatste tien minuten trok de Broekpolder-ploeg de wedstrijd toch terecht naar zich toe. Het was Merin van Dam die zich goed vrijspeelde en de gelijkmaker scoorde.  En met nog een enkele minuut op het scorebord was het Danique Ringelberg die met een prachtige pass Natasja van Starten oog in oog bracht met de keepster van Pelikaan en met een slag in de lange hoek werd uiteindelijk de verdiende overwinning binnen geslagen, 2-1.