Agenda voor Vlaardingen

Algemeen
Hans Somers en Netty Reek.
Hans Somers en Netty Reek. (Foto: PR)

Vitaal brein

Op maandag 9 mei start in Vlaardingen de gratis cursus Cognitieve Fitness voor senioren (55+). Dit is een unieke trainingsmethode ter verbetering van cognitieve en motorische vaardigheden zoals geheugen, concentratie, coördinatie en reactievermogen.
In 6 lessen gaan deelnemers hun brein uitdagen en aan het werk zetten. Door verschillende concentratie- en geheugenoefeningen te combineren met (licht) lichamelijke inspanning en bewuste ontspanning, werken zij toe naar een gezonde, vitale geest. Deze cursus wordt aangeboden door GGZ doel & preventie, in samenwerking met Seniorenwelzijn. De lessen vinden plaats op de maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur (9, 16, 23, 30 mei en 13 en 20 juni). Locatie Recreatiezaal Marnix, Marnixlaan 11 in Vlaardingen. Om mee te doen melden geïnteresseerden zich aan via vitaliteitscoach Marielle van Santen op 06 -50 25 83 70 of mail naarvitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl.

Hans Somers en Netty Reek

Op donderdagavond 12 Mei, komt het populaire duo Hans Somers en Netty Reek optreden in de Soenda, soendalaan 2, in Vlaardingen met hun Theater-liedjes-programma ‘Op z’n Nederlands’ in een rood, wit, blauw decor, zingen ze hun eigen hits , maar ook gezellige meezingers, aanvang 19.00 uur.

Voetjes van de vloer

Het is al een hele tijd stil rondom Voetjes van de Vloer. Sinds maart 2020 zijn er al geen disco’s meer georganiseerd. Dat is al 2 jaar lang. Hierdoor heeft ‘Voetjes van de vloer’ zelfs het 15-jarig jubileum (nog) niet kunnen vieren. De organisatoren missen de disco’s ontzettend en de deelnemers ook, want er kwamen bij de organisatie veel berichten binnen over wanneer het weer van start ging. Op zaterdag 21 mei zal de eerste disco weer plaatsvinden, deze kan alvast in de agenda. Maar let op: houd wel de social media in de gaten voor eventuele veranderingen. Hier staan de laatste updates delen wat betreft de maatregelen tijdens de disco zaterdag 21 mei. “We hopen op iedereen zijn medewerking om dit virus serieus te blijven nemen, geen risico’s te nemen en hiermee de kwetsbare doelgroep te beschermen”, laten de vrijwilligers en het bestuur van stichting Voetjes van de Vloer weten. Als er vragen zijn of als mensen ijzerkoekjes willen bestellen, is de stichting te bereiken via het telefoonnummer 06- 24785599 of stuur een bericht via E-mail, de website of Facebook, Instagram en Twitter.

Meld zelf je activiteit aan voor de online agenda via: rodi.nl/regio/vlaardingen/activiteit/aanmelden