Jubilarissen bij showbrassband Thalita

Algemeen
De jubilarissen Theo Sterrenburg en Danny Mooy van Tolede kregen een muzikaal welkom van de showbrassband Thalita, als blijk van waardering voor hun jarenlange inzet.
De jubilarissen Theo Sterrenburg en Danny Mooy van Tolede kregen een muzikaal welkom van de showbrassband Thalita, als blijk van waardering voor hun jarenlange inzet. (Foto: UWM/PS )

De Vlaardingse showbrassband Thalita kent een vaste en stevige kern muzikanten. Afgelopen vrijdagavond werden Theo Sterrenburg en Danny Mooy van Tolede verrast omdat zij respectievelijk 40 en 25 jaar lid zijn van de Vlaardingse muziekband. En dat moest natuurlijk muzikaal gevierd worden.

DOOR PETER SPEK

Maar het moest natuurlijk wel een verrassing blijven voor de jubilarissen. “Vooraf was er van alles geregeld om de muzikanten niets te laten merken. Zo was er een andere locatie geregeld en niet de huidige repetitieruimte in het sportcentrum aan de Korhoenlaan om de mannen in het zonnetje te zetten,” zegt Arjo Boerdam van Thalita. “De families van de jubilarissen hadden de taak om hun man en vader naar de locatie van de scouting in de Broekpolder te lokken. Dit was nog niet zo eenvoudig, omdat de twee echte verenigingsmensen zijn, die graag van alles willen weten en zelf graag de organisatie in handen willen hebben. Dit werd dus een aardige uitdaging,” aldus Arjo Boerdam. Maar het lukte om zowel Theo Sterrenburg en Danny Mooy van Toledo te verrassen met een muzikaal welkom. Theo Sterrenburg was al op jonge leeftijd als fotograaf bij Thalita betrokken geraakt, maar hij wilde meer en is cornet gaan blazen. Daarna op een euphonium, waar hij nog steeds op speelt. Hij was en is zoveel als mogelijk aanwezig bij de optredens en valt in waar nodig in de band. Danny Mooy van Tolede is de huidige voorzitter van Thalita en is als kleine jongen begonnen bij de muziekband. Hij leerde cornet spelen en liep al op jonge leeftijd mee met de band. Door de jaren heen heeft hij diverse functies bekleed. Wethouder Bart de Leede reikte als blijk van waardering het Vlaardingse harinkje uit aan de jubilarissen.