John Stout, rechts, ziet graag op korte termijn zijn team van vrijwilligers versterkt met nieuwe enthousiaste medewerkers om het huidige team wat te ontlasten.
John Stout, rechts, ziet graag op korte termijn zijn team van vrijwilligers versterkt met nieuwe enthousiaste medewerkers om het huidige team wat te ontlasten. (Foto: Peter Spek)

Dierenambulance is dringend op zoek naar vrijwilligers om hulp te blijven bieden aan dieren in nood

12 mei, 12:34 Algemeen

De dierenambulance is dringend op zoek naar vrijwilligers. John Stout, de stuwende kracht achter deze vrijwilligersorganisatie, wil het wel van de daken schreeuwen. Zijn team van achttien medewerkers is dringend aan versterking toe om dieren die in nood verkeren toch de noodzakelijke hulp te blijven verlenen.

DOOR PETER SPEK

“Niet dat wij nu bij een melding nee moeten verkopen, maar de druk op de huidige medewerkers wordt met de dag groter, met als gevolg dat zij overbelast raken en in het ernstigste geval door die hoge werkdruk uitvallen. Dat wil ik voor de toekomst voorkomen”, is de boodschap van John Stout. De dierenambulance, niet te verwarren met de dierenopvangcentrum Vlaardingen, voorheen beter bekend als het dierenasiel, zit sinds kort in het voormalige gebouw van de scouting aan de Broekpolderweg. “En daar zijn wij erg gelukkig mee. Het heeft veel voeten in de aarde gehad om een geschikte locatie voor ons te vinden, maar deze oplossing is perfect. Wij zijn nog hard bezig om het pand gebruiksklaar te maken voor het kortstondig opvangen van dieren, maar ook voor onze vrijwilligers om na een lange dag of nacht werken, even op adem te komen”, zegt John Stout.

Toekomst

“Met het huidige korps aan vrijwilligers kunnen wij maar net aan de vraag voldoen en dat wil ik graag snel veranderen, zeker ook gericht op de toekomst, om aan alle meldingen te kunnen blijven voldoen. Wij worden een dagje ouder en de leeftijd van een aantal medewerkers gaat een rol spelen, maar om de continuïteit te waarborgen zijn nieuwe krachten dringend nodig.” En de Vlaardinger weet waarover hij praat. Begonnen bij het dierenasiel in het Oranjepark heeft John Stout een geweldige staat van dienst achter zijn naam staan, als het gaat om de opvang en verzorgen van dieren in nood. “Belangstellenden worden niet zo maar voor de leeuwen gegooid. Zij krijgen bij voldoende geschiktheid een gedegen opleiding en dat begint al met enkele dagen meelopen met een van onze medewerkers op een dierenambulance. Als er een klik is met het werk wordt er gestart met een opleiding van drie weken.

Wat kan je allemaal tegenkomen als de telefoon gaat bij onze dierenambulance voor een dier in nood of een bericht van een dierenarts om een huisdier naar een crematorium te brengen. Je moet stressbestendig zijn. Je kan ook opgeroepen worden bij een brand in een woning of bedrijfspand als er een vermoeden bestaat dat er dieren in gevaar zijn of van een melding van de politie bij een ongeluk tussen voertuigen met dieren in de auto”, somt John Stout de werkzaamheden op.

Jonge vogels

Op dit moment staat de telefoon roodgloeiend bij de dierenambulance met meldingen over jonge vogels die bijvoorbeeld uit het nest zijn gevallen. “Ik tel er de afgelopen weken wel dertig per dag en elke melding is voor ons even belangrijk.” John Stout kan naast zijn achttien vrijwilligers beschikken over vier ambulances. “Het fijne hiervan is, dat onze medewerkers de ambulance mee naar huis kunnen nemen en bij een melding direct uitrukken. Een ritje naar onze locatie in de Broekpolder is daarom niet nodig en dat scheelt tijd en de nodige stress.”

John Stout zelf ziet zijn werk bij de dierenambulance als een wereldjob. “Ik zou niet zonder kunnen. Ik ben er mee opgegroeid en ik ga er mee naar bed, maar een beetje rust met wat meer versterking van het team zou ik wel willen,” besluit John Stout. Belangstellenden kunnen contact met hem opnemen voor een vrijblijvend gesprek: mobiel: 06-53226047.

Afbeelding
Bliksem slaat in molen Kortedijk Vlaardingen Algemeen 19 mei, 15:24
Afbeelding
Laatste concert Animato zal veel emoties losmaken Algemeen 19 mei, 14:23
Afbeelding
‘Weer lekker uitbundig samen zingen’ Algemeen 19 mei, 12:38
Afbeelding
Superdrogist Die Grenze stapt in voormalige V&D Algemeen 19 mei, 10:10
Afbeelding
Familiemusical Belle en het Beest in Vlaardingen Algemeen 19 mei, 10:10
Afbeelding
Laatste Historische zitmuur in Vlaardingen in de maak Algemeen 19 mei, 08:16
Afbeelding
Maarten van Rossem op de planken in Vlaardingen Algemeen 18 mei, 14:23
Afbeelding
Vogelen voor de vroege vogels Algemeen 18 mei, 13:07
Afbeelding
Nieuw college met zes wethouders moet Vlaardingen uit het slop trekken Algemeen 18 mei, 12:34
Afbeelding
Sanering deel Broekpolder een feit Algemeen 18 mei, 08:12
Afbeelding
Column: Topstart Algemeen 17 mei, 16:34
Afbeelding
Nederlands damesteam naar WK Vliegvissen Algemeen 17 mei, 14:20
Afbeelding
‘We gaan voluit voor de landstitel’ Algemeen 17 mei, 10:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.