John Stout, rechts, ziet graag op korte termijn zijn team van vrijwilligers versterkt met nieuwe enthousiaste medewerkers om het huidige team wat te ontlasten.
John Stout, rechts, ziet graag op korte termijn zijn team van vrijwilligers versterkt met nieuwe enthousiaste medewerkers om het huidige team wat te ontlasten. (Foto: Peter Spek)

Dierenambulance is dringend op zoek naar vrijwilligers om hulp te blijven bieden aan dieren in nood

Algemeen

De dierenambulance is dringend op zoek naar vrijwilligers. John Stout, de stuwende kracht achter deze vrijwilligersorganisatie, wil het wel van de daken schreeuwen. Zijn team van achttien medewerkers is dringend aan versterking toe om dieren die in nood verkeren toch de noodzakelijke hulp te blijven verlenen.

DOOR PETER SPEK

“Niet dat wij nu bij een melding nee moeten verkopen, maar de druk op de huidige medewerkers wordt met de dag groter, met als gevolg dat zij overbelast raken en in het ernstigste geval door die hoge werkdruk uitvallen. Dat wil ik voor de toekomst voorkomen”, is de boodschap van John Stout. De dierenambulance, niet te verwarren met de dierenopvangcentrum Vlaardingen, voorheen beter bekend als het dierenasiel, zit sinds kort in het voormalige gebouw van de scouting aan de Broekpolderweg. “En daar zijn wij erg gelukkig mee. Het heeft veel voeten in de aarde gehad om een geschikte locatie voor ons te vinden, maar deze oplossing is perfect. Wij zijn nog hard bezig om het pand gebruiksklaar te maken voor het kortstondig opvangen van dieren, maar ook voor onze vrijwilligers om na een lange dag of nacht werken, even op adem te komen”, zegt John Stout.

Toekomst

“Met het huidige korps aan vrijwilligers kunnen wij maar net aan de vraag voldoen en dat wil ik graag snel veranderen, zeker ook gericht op de toekomst, om aan alle meldingen te kunnen blijven voldoen. Wij worden een dagje ouder en de leeftijd van een aantal medewerkers gaat een rol spelen, maar om de continuïteit te waarborgen zijn nieuwe krachten dringend nodig.” En de Vlaardinger weet waarover hij praat. Begonnen bij het dierenasiel in het Oranjepark heeft John Stout een geweldige staat van dienst achter zijn naam staan, als het gaat om de opvang en verzorgen van dieren in nood. “Belangstellenden worden niet zo maar voor de leeuwen gegooid. Zij krijgen bij voldoende geschiktheid een gedegen opleiding en dat begint al met enkele dagen meelopen met een van onze medewerkers op een dierenambulance. Als er een klik is met het werk wordt er gestart met een opleiding van drie weken.

Wat kan je allemaal tegenkomen als de telefoon gaat bij onze dierenambulance voor een dier in nood of een bericht van een dierenarts om een huisdier naar een crematorium te brengen. Je moet stressbestendig zijn. Je kan ook opgeroepen worden bij een brand in een woning of bedrijfspand als er een vermoeden bestaat dat er dieren in gevaar zijn of van een melding van de politie bij een ongeluk tussen voertuigen met dieren in de auto”, somt John Stout de werkzaamheden op.

Jonge vogels

Op dit moment staat de telefoon roodgloeiend bij de dierenambulance met meldingen over jonge vogels die bijvoorbeeld uit het nest zijn gevallen. “Ik tel er de afgelopen weken wel dertig per dag en elke melding is voor ons even belangrijk.” John Stout kan naast zijn achttien vrijwilligers beschikken over vier ambulances. “Het fijne hiervan is, dat onze medewerkers de ambulance mee naar huis kunnen nemen en bij een melding direct uitrukken. Een ritje naar onze locatie in de Broekpolder is daarom niet nodig en dat scheelt tijd en de nodige stress.”

John Stout zelf ziet zijn werk bij de dierenambulance als een wereldjob. “Ik zou niet zonder kunnen. Ik ben er mee opgegroeid en ik ga er mee naar bed, maar een beetje rust met wat meer versterking van het team zou ik wel willen,” besluit John Stout. Belangstellenden kunnen contact met hem opnemen voor een vrijblijvend gesprek: mobiel: 06-53226047.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Van Aerssenstraat krijgt de post weer, maar waar blijft de niet bezorgde? Algemeen 28 jun, 14:40
Afbeelding
Vlaardingse Nieke komt met tweede single: ‘Leef je leven’ Algemeen 28 jun, 14:32
Afbeelding
CWO trots op zijn jeugd Algemeen 28 jun, 07:47
Afbeelding
Veel tranen van verdriet vloeiden rijkelijk voor Zara aan de Holysingel Algemeen 27 jun, 15:19
Afbeelding
VFC/za gaat voluit voor de dubbel Algemeen 27 jun, 14:23
Afbeelding
Finaledag Vlaardings kampioenschap Algemeen 27 jun, 12:34
Afbeelding
Fotoserie van het Haring en Bierfestival Algemeen 27 jun, 08:59
Afbeelding
Zwaluwen wil weer eens Cup winnen Algemeen 27 jun, 08:54
Afbeelding
Burenraad Shell steunt de VoorleesExpress Algemeen 26 jun, 12:34
Afbeelding
Steun voor reconstructie van overtoom Algemeen 25 jun, 12:29
Afbeelding
Genieten van het Varend Corso in Vlaardingen Algemeen 25 jun, 09:48
Afbeelding
Agenda voor Vlaardingen Algemeen 24 jun, 13:13
Afbeelding
Boekenmarkt Windwijzer nu ook op zaterdagochtend geopend Algemeen 24 jun, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief