Feest bij molen Aeolus en molenfietstocht

Algemeen
Feest bij molen Aeolus tijdens nationale molendag.
Feest bij molen Aeolus tijdens nationale molendag. (Foto: PR)

Het is Nationale Molendag 2022 aanstaande zaterdag 14 mei en dat betekent feest bij Molen Aeolus aan de Kortedijk in Vlaardingen. Op en rond de Aeolus staan die dag allerlei activiteiten op de agenda waaronder rondleidingen door onze ervaren gidsen, maaldemonstraties en het op- en afzeilen van de wieken.

Verder kunnen jonge bezoekers een gratis zakje pannenkoekenmeel scheppen en worden ook ter plekke heerlijke pannenkoeken gebakken door onze chefs. Toegang is gratis, pannenkoeken € 0,50. Voor wie de Vlaardingse molen niet genoeg is, ligt er ook een fietsroute klaar.
De route voert langs 11 molen in Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam en weer terug. De tocht is ongeveer 25 kilometer. De start en finish is bij Molen Aeolus aan de Kortedijk 14 in Vlaardingen. Deelnemers kunnen starten vanaf 11.00 uur en aankomen tot 15.30 uur. Onderweg kunnen deelnemers bij twee molens een stempeltje krijgen. Op vertoon van deze stempels krijgen de deelnemers bij aankomst een kleine attentie. Ook de deelname aan de fietstocht is gratis.

Winkel

De naastgelegen molenwinkel is de gehele dag geopend. Kijk voor de openingstijden van de molenwinkel van molen Aeolus op de website van de molen: www.aeolus.nl.