Stadsspeld voor Rob van Herwaarden

Algemeen
Uitreiking Stadsspeld aan Rob van Herwaarden.
Uitreiking Stadsspeld aan Rob van Herwaarden. (Foto: PR Gemeente)

Op 7 mei heeft locoburgemeester Bart Bikkers een Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt aan Rob van Herwaarden (65 jaar). Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlaardingen hebben de stadsspeld als blijk van waardering aan hem toegekend.

Rob van Herwaarden is 30 jaar lang actief als Diaconaal Consulent van de Protestantse Gemeente Vlaardingen in De Windwijzer. Rob van Herwaarden heeft zich voor heel veel instanties en verenigingen ingezet. Zijn sociale netwerk is zeer groot en hij heeft veel Vlaardingers geholpen. Een greep uit zijn verdiensten: bij de start van de voedselbank vanuit de diaconie is Rob van onmisbare betekenis geweest; Rob is 30 jaar diaconaal Consulent geweest, hij neemt afscheid per 1 mei 2022; Rob is nauw betrokken geweest bij de opbouwfase van de Groene Luiken. Hij deed intakes met mensen die zich aanmeldden om vrijwilliger te worden en verzorgde (samen met andere vrijwilligers) trainingen. Rob was ook betrokken bij alle vrijwilligersavonden; Rob was de drijvende kracht achter het begin van ‘Schuldmaatje’ in Vlaardingen, hij bood 11 jaar lang hulp aan mensen met schulden; Rob is 10 jaar voorzitter geweest van de stichting Vele Vlaardingers Een Huis; Rob heeft zich ingezet voor ‘de WIndwijzer’, het centrum voor ontmoeting, bezinning en dienstverlening; binnen de Commissie Maatschappelijk Werk (CMW) steekt Rob de helpende hand uit bij kortlopende klussen en hij heeft een adviserende taak.
Rob van Herwaarden heeft de stadsspeld Vlaardingen gekregen omdat hij zich gedurende vele jaren bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Vlaardingse Samenleving. Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon aan mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.