Uitreiking Stadsspeld aan Rob van Herwaarden.
Uitreiking Stadsspeld aan Rob van Herwaarden. (Foto: PR Gemeente)

Stadsspeld voor Rob van Herwaarden

10 mei, 15:15 Algemeen

Op 7 mei heeft locoburgemeester Bart Bikkers een Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt aan Rob van Herwaarden (65 jaar). Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlaardingen hebben de stadsspeld als blijk van waardering aan hem toegekend.

Rob van Herwaarden is 30 jaar lang actief als Diaconaal Consulent van de Protestantse Gemeente Vlaardingen in De Windwijzer. Rob van Herwaarden heeft zich voor heel veel instanties en verenigingen ingezet. Zijn sociale netwerk is zeer groot en hij heeft veel Vlaardingers geholpen. Een greep uit zijn verdiensten: bij de start van de voedselbank vanuit de diaconie is Rob van onmisbare betekenis geweest; Rob is 30 jaar diaconaal Consulent geweest, hij neemt afscheid per 1 mei 2022; Rob is nauw betrokken geweest bij de opbouwfase van de Groene Luiken. Hij deed intakes met mensen die zich aanmeldden om vrijwilliger te worden en verzorgde (samen met andere vrijwilligers) trainingen. Rob was ook betrokken bij alle vrijwilligersavonden; Rob was de drijvende kracht achter het begin van ‘Schuldmaatje’ in Vlaardingen, hij bood 11 jaar lang hulp aan mensen met schulden; Rob is 10 jaar voorzitter geweest van de stichting Vele Vlaardingers Een Huis; Rob heeft zich ingezet voor ‘de WIndwijzer’, het centrum voor ontmoeting, bezinning en dienstverlening; binnen de Commissie Maatschappelijk Werk (CMW) steekt Rob de helpende hand uit bij kortlopende klussen en hij heeft een adviserende taak.
Rob van Herwaarden heeft de stadsspeld Vlaardingen gekregen omdat hij zich gedurende vele jaren bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Vlaardingse Samenleving. Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon aan mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.

Afbeelding
Rapper Ray Fuego speelt op vrijdag in De Kroepoekfabriek Algemeen 25 mei, 14:28
Afbeelding
Vlaardingse ondernemers pakken hun verantwoordelijkheid en bieden ouderen een fijne vaarmiddag aan Algemeen 25 mei, 12:34
Afbeelding
Veranderingen rond Blankenburgtunnel: ‘Dit ligt naast het bestaande, smallere, fietspad’ Algemeen 25 mei, 08:15
Afbeelding
Column: Groei en bloei Algemeen 24 mei, 16:16
Afbeelding
‘De nieuwe tegels zijn dikker en gaan langer mee’ Algemeen 24 mei, 15:42
Afbeelding
Brassband De Bazuin Vlaardingen opgeheven Algemeen 24 mei, 14:46
Afbeelding
‘Juf, mijn kleurtje zit er niet bij’ Algemeen 24 mei, 14:23
Afbeelding
Gekantelde vrachtwagen zorgt voor afsluiting A20 Algemeen 24 mei, 13:48
Afbeelding
Arnoud Proos gaat de sport doen Algemeen 24 mei, 12:34
Afbeelding
Fief fietsdag op 3 juni Algemeen 24 mei, 10:10
Afbeelding
Afsluiting A20 Maassluis – Vlaardingen-West in Hemelvaartsweekend Algemeen 23 mei, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 23 mei, 12:34
Afbeelding
Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 23 mei, 11:50
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.