Nieuw: Het Hemels Filmfestival

Algemeen
Nieuw in Vlaardingen, Het Hemels Filmfestival.
Nieuw in Vlaardingen, Het Hemels Filmfestival. (Foto: )

Nadat de eerste editie door corona moest worden uitgesteld wordt in de week van 16 tot 20 mei het zogenoemde ‘Hemels filmfestival’ georganiseerd. Op vijf locaties van de Protestantse kerk in Vlaardingen wordt in deze week op iedere avond een andere film vertoond.

Vijf bijzondere films die ieder hun eigen invalshoek hebben op geloven en kerk zijn. “Wij vinden het mooi om de deuren van de diverse kerken eens op een andere manier open te kunnen zetten”, aldus Theo van Everdingen, één van de initiatiefnemers van dit festival. “We hebben gezocht naar heel verschillende films, zodat er voor eenieder wat wils is.” De toegang voor een filmavond kost 10 euro waarmee de bezoeker voor twee personen entree heeft, kortom twee voor de prijs van één. Na de film kunnen bezoekers, indoen zij dat wensen, onder het genot van een glas fris of wijn nog even de film laten indalen.

Festivaloverzicht:
Maandag 16 mei, Bethelkerk – Verkadesingel, ‘As it is in Heaven’
Dinsdag 17 mei , Grote Kerk – Markt, ‘The Shack’
Woensdag 18 mei, Kerkcentrum Holy, Reigerlaan, ‘Des hommes et des dieux’
Donderdag 19 mei, Rehobothkerk, Billitonlaan, ‘Angels on diamondstreet’
Vrijdag 20 mei, De Windwijzer, Schiedamseweg, ‘The Bucket list’

Uitgebreidere beschrijvingen van de films en de bijbehorende trailers zijn te vinden op de site www.geloveninvlaardingen.nl. Alle films beginnen om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Aanmelden is prettig (via: www.geloveninvlaardingen.nl ) maar niet noodzakelijk. De entreekaarten zijn contant aan de deur te koop.