‘We gaan voluit voor de landstitel’

Algemeen
De Vlaardingse Marit Buckers staat met Venlo in de eindstrijd om de landstitel. Na de winst in Amsterdam volgt zaterdag de tweede wedstrijd van de best-of-three in de uitverkochte thuishal. (foto: PR/GOSa Fotografie)
De Vlaardingse Marit Buckers staat met Venlo in de eindstrijd om de landstitel. Na de winst in Amsterdam volgt zaterdag de tweede wedstrijd van de best-of-three in de uitverkochte thuishal. (foto: PR/GOSa Fotografie)

Hanbalinside.nl was perplex en kopte zaterdag na de verrassende 23-24 winst van Venlo op drievoudig landskampioen VOC: Brutaal Venlo pakt voorsprong in titelstrijd’. De regionale zender 1Limburg noemde het een ‘bloedstollend duel’. Eén van de meiden, die aan de stoelpoten van de Amsterdamse titelverdediger zaagt is de Vlaardingse Marit Buckers.

“We hebben duidelijk gemaakt, dat we niet voor spek en bonen in die finale figureren. Dat we serieus meedoen en een kans maken op de landstitel”, klinkt trots na die enerverende start van de best-of-three-reeks tegen de Amsterdamse torenhoge favoriet, die zaterdag om 14.15 uur (en te zien bij NOS) een vervolg krijgt in de uitverkochte en vast en zeker kolkende Venlose thuishaven. De Limburgsen hebben zich, beschrijft doelvrouw Marit Buckers, in de hoofdstad geen moment de underdog gevoeld. “We wisten, dat we een kans zouden maken, als iedereen zich aan zijn eigen taak zou houden, deed waar we op getraind hebben en met elkaar hebben afgesproken.”

‘Dat gebeurt dan allemaal in het eerste jaar na haar overstap van Velo naar Handbal Venlo. “De start daar was best wel lastig”, voelde ze. “In Wateringen was me gezegd, dat ik aan mijn plafond zat. Dat zorgde voor twijfels. Bovendien wist ik, dat ik bij Venlo met Lisa Roovers een topper voor me had. Vandaar, dat ik me toch afvroeg hoe ik dat zou gaan overbruggen.” Ze ging het avontuur aan en dicht bij het vinden van de aansluiting een voorname rol toe aan trainer Robin Gielen. “Die zei me meteen: ik zie dat je het kan.” Dankzij een goede begeleiding blijkt dat ze het bij Velo verkeerd zagen. “Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou kunnen groeien en voel dat er nog meer groei in zit.”

Dat is voor later. Nu eerst collectief de strijd aan gaan en Venlo de eerste landstitel bezorgen. “Daar gaan we voluit voor.”