Victoria’04 bijna kampioen

Algemeen
Victoria'04 bijna kampioen, trainer Warry van Wattum wil niet te vroeg juichen.
Victoria'04 bijna kampioen, trainer Warry van Wattum wil niet te vroeg juichen. (Foto: PR)

Bijna kampioen. Inderdaad. “Maar”, probeert trainer Warry van Wattum een mogelijke euforie de kop in te drukken, “we zijn er nog niet. Eerst maar zien, dat we de voorsprong op Hermes DVS vasthouden.”

Natuurlijk wordt er van zijn mannen verwacht, dat ze de titel en de zo gewenste promotie niet meer uit handen geven. Van Wattum heeft in zijn twee eerste Vlaardingse jaren, en zelfs bijna in dit seizoen, echter teveel teleurstellingen moeten slikken om nu al hoog van de toren te blazen over een succesvolle afsluiting van zijn job bij Victoria’04. Daarvoor verwijst hij naar zijn door corona afgebroken eerste werkjaar waarin de ploeg één punt tekort kwam voor promotie.

Voluit

Ook dit jaar leek Victoria’04 door de straf, die volgde na de herrie in de thuisbeurt tegen HWD, naast de hoofdprijs te grijpen. Het tij keerde nadat een bij de bond ingediend beroep vruchten afwierp, vervolgens Hermes DVS met 0-1 werd geklopt en de concurrent zes winstpunten inleverde door het uit de competitie halen van HWD. Van Wattum kampt nog wel met blessures. Hij doet dat af met de diagnose “kleine pijntjes.” Hij verwacht, dat ze op tijd speelklaar zijn. Eerst zaterdag tegen SVV en een week later voor de kampioenswedstrijd bij AGE/GGK. Het gevoel, dat ze de buit al binnen hebben, voelt hij, ontbreekt. “Ze hebben in de voorbije jaren genoeg tegenvallers meegemaakt en realiseren zich terdege, dat ze er nu nog even voluit voor moeten gaan.”