Nederlands damesteam naar WK Vliegvissen

Algemeen
Nederlands damesteam naar WK Vliegvissen.
Nederlands damesteam naar WK Vliegvissen. (Foto: PR)

De dames van DWFF (Dutch Women Fly Fishers) doen mee aan het eerste Wereldkampioenschap Vliegvissen voor Dames dat gehouden wordt van 4 tot 10 juli in het Noorse Koppang.

Het Nederlandse damesteam bestaat uit Annemarieke Slinger (Vlaardingen), Gerda Altena (Vlaardingen), Donna van der Kuip (Maasbommel), Jeannette de Jong (Kop van Noord-Holland), Ineke Lam (Utrecht) en Liesbeth Vogelzang (Beverwijk). Het team wordt gecoacht door meervoudig Nederlands Kampioen en voormalig wereldkampioen Vliegvissen René Koops.

Het WK is een initiatief van FIPS-MOUCHE International Sport Fly Fishing Federation. Deze organisatie heeft als doel beoefening van de vliegvissport wereldwijd aan te moedigen en organiseert sinds 1981 Wereldkampioenschappen Vliegvissen. In 2020 kondigde FIPS Mouche het eerste WK voor Dames aan, dat door Covid-19 niet door kon gaan en nu in 2022 plaatsvindt. Inmiddels hebben elf landen zich ingeschreven waaronder het Nederlandse team. Voor een bijdrage in de kosten, die grotendeels voor eigen rekening komen, zijn de dames nog op zoek naar sponsoren.