‘Weer lekker uitbundig samen zingen’

Algemeen
Jan Wilmer, staande rechts, heeft een keur van zangkoren weten te strikken voor een zangfestijn op de Buitenplaats.
Jan Wilmer, staande rechts, heeft een keur van zangkoren weten te strikken voor een zangfestijn op de Buitenplaats. (Foto: Peter Spek)

Het mag weer. Uit volle borst meezingen en dat kan op het zangfestijn dat aanstaande zaterdag op de Buitenplaats aan de Zuidbuurt wordt gehouden. Grote animator van dit zangfestijn is Vlaardinger Jan Wilmer. “Ik organiseerde nog niet zolang geleden een startbijeenkomst op deze unieke locatie voor het Waterwegkoor en dat was een schot in de roos.”

DOOR PETER SPEK

“Nu de coronamaatregelen zo goed als verdwenen zijn, vond ik het tijd worden om na twee jaar bijna niet gezongen te hebben, de draad met dit zangfestijn weer op te pakken. Een nieuw begin te maken en dat met enkele koren uit Vlaardingen,” zegt Jan Wilmer enthousiast. “Een gesprek met gastheer Wim Gerritsen van de Buitenplaats maakte mij nog meer enthousiast en toen ik ook de op het oog hebbende koren stonden te trappelen van ongeduld om eindelijk weer eens op te treden, was het ideeën voor dit zangfestijn geboren.” Aanstaande zondag staan op het podium op de Buitenplaats Shantykoor Vlaardingen, de Smarties, Groot Vlaardingskoor, Ratatoulle, de Haringkoppen aangevuld met het Waterwegkoor uit Maassluis. “Een mooie mix van koren met een eigen identiteit en dat maakt het programma voor zondag zo bijzonder met veel afwisseling in muziekstijlen,” zegt Jan Wilmer. “En iedereen kan natuurlijk lekker meezingen, de ambiance is ervoor op de Buitenplaats. Het is voor Vlaardingse begrippen een unieke locatie. En belangrijk, door subsidie van het Fonds Schiedam/Vlaardingen, is de toegang gratis.” Jan Wilmer weet als geen ander, dat muziek maken universeel is. “Juist na een periode waarin bijna niets kon, is het een verademing om weer met elkaar te zingen en lol te maken.” Het zangfestijn begint zondag om 13.00 uur.