Laatste Historische zitmuur in Vlaardingen in de maak

Algemeen
De tekeningen werden door de jury goed bekeken.
De tekeningen werden door de jury goed bekeken. (Foto: PR)

Na 10 jaar is de vijfde en laatste zitmuur op dit moment in de maak onder leiding van de bevlogen projectmanager Marinus Nijhof en vele enthousiaste vrijwilligers. De zitmuren beschrijven de geschiedenis van Vlaardingen van 4000 jaar v Chr. Tot heden. Deze laatste muur beschrijft de laatste 150 jaar en zeker herkenbaar voor vele Vlaardingers.

“Er zou een stuk muur overblijven die de toekomst van Vlaardingen zou verbeelden, waarop bij mij het idee geboren werd om dat aan de jeugd over te laten. Hoe zou onze jeugd de toekomst van Vlaardingen over 50 jaar willen zien? Verschillende basis scholen hebben mee gedaan aan het project”, laat Hadewiena Scholten betrokkene bij het project weten.

Later

‘Later begint nu’ waarbij subsidie is verkregen van de gemeente. De workshop hield in, een theatrale beschrijving van de geschiedenis van Vlaardingen en een levendig gesprek met de kinderen over hoe hun de toekomst van Vlaardingen zouden willen zien over 50 jaar en daar een tekening van maken.

Mozaïek

Alle tekeningen zijn verzameld en is gejureerd door de mozaiëkers, diegene die het ontwerp gaat maken en wethouder Bart de Leede. Het was moeilijk een keus te maken met zoveel prachtig materiaal. Alle tekeningen gaan in een heuse tijd capsules, gesponsord door Stichting Jan Anderson, en worden bij de plaatsing van de muur onder de muur geplaatst, onder aandacht van de kinderen en genodigden. De bedoeling is er een groot, feestelijk, theatraal evenement van te maken met artiesten, de mozaiëkers èn de kinderen. Het is een prachtig en een uniek project wat na 10 jaar wordt afgerond. Over 50 jaar gaat de muur omhoog in bijzijn van de kinderen van toen.