Jan Ligthart wint regiofinale van KNVB schoolvoetbaltoernooi

Algemeen
v.l.n.r. Wilco, Mik, Lars, Luca, Thomas, Cas, Mila, Stan, Duuk, Mees, Sem, Ela.
v.l.n.r. Wilco, Mik, Lars, Luca, Thomas, Cas, Mila, Stan, Duuk, Mees, Sem, Ela. (Foto: PR)

Groep 5-6 van basisschool Jan Ligthart uit Vlaardingen won woensdag 18 mei de regiofinale van KNVB schoolvoetbaltoernooi van district West II.

Ingezonden

Op 16 maart kwalificeerde het team zich voor de Vlaardingse finales, die werden gespeeld op 30 maart. En op die mooie woensdagmiddag mocht het team zich kampioen van de Vlaardingse scholen noemen. Op naar de regiofinales op 18 mei.
Op 18 mei om 14.00 uur klonk het beginsignaal van de scheidsrechters en startten de 12 minuten durende wedstrijdjes. Aangevoerd door coaches Wilco en Lars Hoorweg speelden de Vlaardingse toppers van de Jan Ligthart school de sterren van de hemel. Als enige team een gemengde groep met zowel jongens als meiden.
“Van hakjes tot panna’s, van mooie tikkie takkies tot schoten van ver. Het betaalt zich op deze zonnige dag uit in de welverdiende beker! Het is duidelijk dat deze klasgenoten op elkaar ingespeeld zijn, de partijtjes voetbal in de pauzes hebben hen tot een hechte groep gesmeed. Ze hebben zich hiermee gekwalificeerd voor de districtsfinale in Oud Beijerland op 1 juni”, besluit Eva de Vries (Moeder van Luca de Vries - groep 6b Jan Ligthart).