Arnoud Proos gaat de sport doen

Algemeen
Bart Bikkers (links) had sport in zijn takenpakket. Hij werd in 2019 afgelost door Ivana Somers, die het stokje op haar beurt nu doorgeeft aan Arnoud Proos. (foto: UMW/gsv).
Bart Bikkers (links) had sport in zijn takenpakket. Hij werd in 2019 afgelost door Ivana Somers, die het stokje op haar beurt nu doorgeeft aan Arnoud Proos. (foto: UMW/gsv). (Foto: )

Net als in nogal wat verkiezingsprogramma’s, waarin het niet of summier genoemd werd, lijkt Sport en Bewegen ook voor de zes partijen, die de zes wethouders leveren voor het nieuwe college van B&W, niet echt een scorend item. In het coalitieakkoord van 24 pagina’s worden er namelijk welgeteld drie alinea’s aan gewijd.

Eén alinea over het vervangen van de ventilatie en sportvloer in de turnzaal Lissabonweg en een ander over een investeringsbudget voor het renoveren van kunst- of natuurgrasvelden (waarbij de tekst de indruk wekt, dat de clubs daarbij zelf de regie moeten gaan voeren). Daarnaast wordt gemeld, dat er eenmalig geld opzij gelegd wordt voor onderhoud aan zwembad de Kulk. Met de aantekening, dat “deze investering ruimte biedt om opties over de toekomst van het zwembad (zoals een samenwerking met Schiedam, red.) verder uit te werken.” 

Daarmee mag dan de oorspronkelijk uit Bodegraven afkomstige en sinds 2018 als wethouder in Barendrecht neergestreken CU/SGP-wethouder Arnoud Proos (37) aan de slag. Sport & Beweging had hij niet eerder in zijn portefeuille. “Maar ik heb meteen laten blijken, dat ik die discipline graag aan mijn takenpakket wilde toevoegen”, reageert hij na de hint, dat sport bij de functie-verdeling nogal eens als muurbloempje in de grabbelton overblijft,  Hoewel hij niet is aangesloten bij een sportvereniging, is hij individueel met hardlopen bezig. “Binnenkort ga ik me zeker op de velden melden en kennis maken met de clubs en de sportbestuurders”, heeft hij zich voorgenomen.

Vanuit zijn CU/SGP-achtergrond zal Proos op zondag en christelijke feestdagen officiële plichtplegingen aan zich voorbij laten gaan. “Met de collega’s is de afspraak gemaakt, dat zij dat dan van me overnemen”. (GSV)