Bart Bikkers (links) had sport in zijn takenpakket. Hij werd in 2019 afgelost door Ivana Somers, die het stokje op haar beurt nu doorgeeft aan Arnoud Proos. (foto: UMW/gsv).
Bart Bikkers (links) had sport in zijn takenpakket. Hij werd in 2019 afgelost door Ivana Somers, die het stokje op haar beurt nu doorgeeft aan Arnoud Proos. (foto: UMW/gsv). (Foto: )

Arnoud Proos gaat de sport doen

Algemeen

Net als in nogal wat verkiezingsprogramma’s, waarin het niet of summier genoemd werd, lijkt Sport en Bewegen ook voor de zes partijen, die de zes wethouders leveren voor het nieuwe college van B&W, niet echt een scorend item. In het coalitieakkoord van 24 pagina’s worden er namelijk welgeteld drie alinea’s aan gewijd.

Eén alinea over het vervangen van de ventilatie en sportvloer in de turnzaal Lissabonweg en een ander over een investeringsbudget voor het renoveren van kunst- of natuurgrasvelden (waarbij de tekst de indruk wekt, dat de clubs daarbij zelf de regie moeten gaan voeren). Daarnaast wordt gemeld, dat er eenmalig geld opzij gelegd wordt voor onderhoud aan zwembad de Kulk. Met de aantekening, dat “deze investering ruimte biedt om opties over de toekomst van het zwembad (zoals een samenwerking met Schiedam, red.) verder uit te werken.” 

Daarmee mag dan de oorspronkelijk uit Bodegraven afkomstige en sinds 2018 als wethouder in Barendrecht neergestreken CU/SGP-wethouder Arnoud Proos (37) aan de slag. Sport & Beweging had hij niet eerder in zijn portefeuille. “Maar ik heb meteen laten blijken, dat ik die discipline graag aan mijn takenpakket wilde toevoegen”, reageert hij na de hint, dat sport bij de functie-verdeling nogal eens als muurbloempje in de grabbelton overblijft,  Hoewel hij niet is aangesloten bij een sportvereniging, is hij individueel met hardlopen bezig. “Binnenkort ga ik me zeker op de velden melden en kennis maken met de clubs en de sportbestuurders”, heeft hij zich voorgenomen.

Vanuit zijn CU/SGP-achtergrond zal Proos op zondag en christelijke feestdagen officiële plichtplegingen aan zich voorbij laten gaan. “Met de collega’s is de afspraak gemaakt, dat zij dat dan van me overnemen”. (GSV)

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Nieuws in het kort Algemeen 1 jul, 07:26
Afbeelding
Agenda voor Vlaardingen Algemeen 30 jun, 14:23
Afbeelding
Gekissebis rond parkeersores in Holy-Noord Algemeen 30 jun, 12:34
Afbeelding
Wie waren de dappere onderdakgevers voor Freddy Algemeen 30 jun, 07:45
Afbeelding
Minecraft vakantiespecial in bibliotheek Algemeen 29 jun, 14:23
Afbeelding
ABN AMRO kantoor Vlaardingen gaat sluiten: Organisatie richt zich op digitale dienstverlening Algemeen 29 jun, 12:59
Afbeelding
‘Ik laat mij niet zomaar uitspugen als 50-plusser’ Algemeen 29 jun, 12:34
Afbeelding
ViB GymExtra bekroond tot het beste beweeginitiatief van Zuid-Holland Algemeen 29 jun, 07:43
Afbeelding
Column: Aan dovemansoren Algemeen 28 jun, 16:16
Afbeelding
Van Aerssenstraat krijgt de post weer, maar waar blijft de niet bezorgde? Algemeen 28 jun, 14:40
Afbeelding
Vlaardingse Nieke komt met tweede single: ‘Leef je leven’ Algemeen 28 jun, 14:32
Afbeelding
CWO trots op zijn jeugd Algemeen 28 jun, 07:47
Afbeelding
Veel tranen van verdriet vloeiden rijkelijk voor Zara aan de Holysingel Algemeen 27 jun, 15:19
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief