De muzikanten van de Brassband Rijnmond verheugen zich erop het publiek weer een unieke brassbandavond te bezorgen.
De muzikanten van de Brassband Rijnmond verheugen zich erop het publiek weer een unieke brassbandavond te bezorgen. (Foto: Ad Kruize)

Brassband Rijnmond kan eindelijk het podium weer op

Algemeen

De Brassband Rijnmond, een van de toonaangevende brassbands in Nederland, die succesvol was op diverse nationale en internationale podia, geeft op zaterdag 4 juni aanstaande een concert in het Leger des Heils gebouw aan de Magnoliastraat. “Wij mogen weer spelen en doen dat op dit concert met volle overgave”, zegt Jan Louter van de Brassband.

DOOR PETER SPEK

“Onder de naam Brass Connections geven wij jaarlijks een concert voor onze grote schare aanhangers en donateurs. Vorig jaar kon het evenement helaas geen doorgang vinden maar dit jaar gelukkig wel en er is weer gekozen, net als in het jaar 2020, voor Vlaardingen.” Het thema van deze Brass Connections is Song en Dance.”

Verrassen

“De band wil het publiek aangenaam verrassen met een zeer gevarieerd programma waarin de elementen zang en dans naar voren zullen komen,” aldus Jan Louter. Tijdens het concert in Vlaardingen zal het programma worden gespeeld dat door Bassband Rijnmond op 11 juni aanstaande wordt uitgevoerd tijdens de Dutch Open Championships in Groningen. 

Als contrast wordt het spectaculaire en opzwepende Riverdance van Bill Whelan uitgevoerd

“Dat is een internationaal evenement waarbij top brassbands uit binnen- en buitenland zullen strijden om de titel. Het wordt een optreden met prachtige composities waarbij één werk wordt gespeeld speciaal voor onze band is geschreven,” blikt de Vlaardinger alvast vooruit. “En het concert in Vlaardingen is daarom een goede generale repetitie voor de strijd in Groningen.” Na de pauze volgt een lichtvoetig programma met de nodige humoristische kanten. “Wij spelen onder meer het tot de verbeelding sprekende Elephant Patrol van Philip Harper, waarin de bassectie op patrouille gaat. Verder worden prachtige lyrische solo’s gespeeld zoals In Gardens of Peace van Philip Harper met solisten op es-cornet en euphonium en als contrast wordt onder meer het spectaculaire en opzwepende Riverdance van Bill Whelan uitgevoerd.”

Uniek

“Wij verheugen ons erop het publiek weer een unieke brassbandavond te bezorgen.” Overigens heeft de Brassband Rijnmond, ondanks dat zij de afgelopen twee jaar weinig hebben kunnen spelen, een drukke tijd achter de rug. “Na een uitdagende maar geslaagde zoektocht hebben wij begin januari van dit jaar een nieuwe repetitieruimte in gebruik genomen. 

Het Muziekgebouw

De accommodatie met de toepasselijke naam het Muziekgebouw in Maassluis is  een uitstekende keuze gebleken,” zegt Jan Louter opgetogen. Het is een speciaal gebouwd voor de amateuristische muziekbeoefening en het heeft alle gewenste faciliteiten in huis waardoor verschillende muziekverenigingen graag gebruik maken van deze mooie accommodatie. Een grote oefenruimte, een bar, opslag en ruime parkeergelegenheid.” Kaarten voor het concert zijn vooraf te bestellen via brassbandrijnmond.nl en aan de zaal op 4 juni. Het concert begint om 19.30 uur.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Nieuws in het kort Algemeen 1 jul, 07:26
Afbeelding
Agenda voor Vlaardingen Algemeen 30 jun, 14:23
Afbeelding
Gekissebis rond parkeersores in Holy-Noord Algemeen 30 jun, 12:34
Afbeelding
Wie waren de dappere onderdakgevers voor Freddy Algemeen 30 jun, 07:45
Afbeelding
Minecraft vakantiespecial in bibliotheek Algemeen 29 jun, 14:23
Afbeelding
ABN AMRO kantoor Vlaardingen gaat sluiten: Organisatie richt zich op digitale dienstverlening Algemeen 29 jun, 12:59
Afbeelding
‘Ik laat mij niet zomaar uitspugen als 50-plusser’ Algemeen 29 jun, 12:34
Afbeelding
ViB GymExtra bekroond tot het beste beweeginitiatief van Zuid-Holland Algemeen 29 jun, 07:43
Afbeelding
Column: Aan dovemansoren Algemeen 28 jun, 16:16
Afbeelding
Van Aerssenstraat krijgt de post weer, maar waar blijft de niet bezorgde? Algemeen 28 jun, 14:40
Afbeelding
Vlaardingse Nieke komt met tweede single: ‘Leef je leven’ Algemeen 28 jun, 14:32
Afbeelding
CWO trots op zijn jeugd Algemeen 28 jun, 07:47
Afbeelding
Veel tranen van verdriet vloeiden rijkelijk voor Zara aan de Holysingel Algemeen 27 jun, 15:19
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief