Vaartocht langs de Vlietlanden bij Vlaardingen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

De Vlietlanden staan in bloei. Roze, wit en paars kleuren de hooilandjes in deze tijd van het jaar. Stap a.s. vrijdagavond 27 mei al aan boord van de ruime overdekte fluisterboot Andante en vaar met de gids van Natuurmonumenten door dit bijzondere, eeuwenoude natuurgebied.

Varen door de eeuwenoude Vlietlanden

Tijdens deze vaartocht varen de schippers langs de eilanden waar de vogels van de Vlietlanden broeden. Het gebied is zeer belangrijk voor de steeds zeldzamer wordende weidevogels! De jongen van de kieviten en grutto’s speuren de vlietlanden af, op zoek naar insecten. Daarnaast zijn deze eilanden een thuis voor de zeer zeldzame noordse woelmuis. De vrijwillige boswachters vertellen je alles over de natuur en over het werk van een boswachter in een gebied waar maar weinig bos is. Het gebied is eeuwenoud en ziet er nog precies zo uit als dat het 400 jaar geleden was. De tocht is zowel voor jong als oud!

Meld je aan voor de vaartocht!

De boot met boswachter vaart af op vrijdagavond 27 mei en op dinsdagavond 21 juni (de langste dag). De kosten voor een bootticket zijn €12,50. Leden van Natuurmonumenten betalen €10. Het is belangrijk om je vooraf aan te melden voor deze boottocht. Dat kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda.