Nieuws in het kort

Algemeen
Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Zwemmarathon voor Sparkle bij ZVVS

Op 18 juni wordt in het zwembad de Kulk alweer voor de vijfde keer een zwemmarathon gehouden. Niet alleen het zwemmen staat centraal, maar de deelnemers zwemmen ook voor een goed doel. Dit jaar voor Stichting Sparkle, een kleinschalige dagbesteding voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking aan het Burgemeester de Bordesplein. Er wordt gezwommen in teams van 19.00 tot 01.00 uur. Voor informatie: zwemmarathondekulk@gmail.com.

Kubbtoernooi Vlaardingse Viking

op zaterdag 11 juni organiseert kubbvereniging Troje de derde editie van Kubbtoernooi Vlaardingse Viking. Kubb is een tactische werpsport die vooral gespeeld wordt op de camping of in een park. Het is een spel waarbij met stokken de blokken van de tegenstander omgegooid moeten worden. In Nederland is kubb een recreatieve sport die nog niet vaak wordt gespeeld in competitieverband. Troje, als één van de weinige kubbverenigingen van Nederland, probeert hier het verschil te maken door wekelijks een training aan te bieden en het organiseren van een eigen kubbtoernooi: de Vlaardingse Viking. Kubbtoernooi Vlaardingse Viking is een dag sportief plezier voor iedereen van 12 jaar en ouder. Recreatieve en gevorderde kubbers spelen kubb op hun eigen niveau en genieten samen van een gezellige sfeer, live muziek, een drankje en een verbroederende BBQ. De Vlaardingse Viking is ook een gewild toernooi bij internationale teams die op hoog niveau spelen. Dit levert spannende wedstrijden op die prachtig zijn om naar te kijken. Het toernooi wordt gehouden op het complex van de honk- softbalvereniging SC Vlaardingen Holy aan de Zwaluwenlaan. Meer info: www.vlaardingseviking.nl.

Regen van clubrecords bij Fortuna

Bij de atletiekvereniging Fortuna regent het de afgelopen weken clubrecords. Bij de pupillencompetitie bij de atletiekvereniging Energie in Barendrecht sprong Guusje Wassink naar een hoogte van 1.01 meter en verbeterde daarmee het oude clubrecord van Thirza Poot uit 2001 met maar liefst zes centimeter. Sarah Heij vestigde een nieuw clubrecord bij het medicinbal gooien met een afstand van 4.52 meter en dat was 31 centimeter verder dan het oude record van Fee van den Berg uit 2016. Naast deze clubrecords werden er veel persoonlijke records gevestigd door de jeugdige Vlaardingse atleten. De derde wedstrijd wordt bij Fortuna op 18 juni gehouden.