Postcasts van leerlingen Geuzencollege nu te beluisteren op Spotify

Algemeen
Leerlingen van het Geuzencollege met rechts wethouder Jacky Silos.
Leerlingen van het Geuzencollege met rechts wethouder Jacky Silos. (Foto: PR)

De eerste afleveringen podcast “Het Gesprek Online” met Wethouder Jacky Silos en theatermaakster Nassima Elidrissi nu te beluisteren op Spotify.

Zes jongeren van het Geuzencollege gingen onder onder begeleiding van Mingue (songwriter, zangeres en schrijver) aan de slag met het maken van twee podcasts. De eerste werd opgenomen met wethouder Jacky Silos, en de ander met theatermaakster Nassima Elidrissi. De thema’s discriminatie en racisme stonden centraal.
Voorafgaand aan het opnemen van de podcasts hebben Manon Ribbens, India Klop, Demi Westein, Yasmin Ahmed, Tuana Kus en Desteney Van Gaalen eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de thema’s. Via google, maar ook op Tiktok werden accounts uitgelicht waar bijvoorbeeld een jonge moslima zich uitspreekt over racisme en acceptatie van homoseksualiteit. Helaas kunnen de meiden ook uit eigen ervaringen putten. Opmerkingen, achtervolgingen en racistische opmerkingen: Slutshaming, bodyshaming, uitsluiting op basis van sekse en ras, het overkomt deze meiden allemaal, in Vlaardingen. In een van de afleveringen praten de meiden met Nassima Elidrissi over slutshaming, telegram en haar aanstaande documentaire en theatervoorstelling “Hoer”.
In de aflevering met Wethouder Jacky Silos gaan de meiden in gesprek over het wel erg witte college van Burgemeester en wethouders en laten de jongeren horen wat ze nodig hebben aan zorg en aandacht. Wethouder Jacky Silos vertelt dat ze het heel belangrijk vindt dat deze aandacht wordt gegeven aan discriminatie, vooroordelen en racisme.

De meiden stelden Jacky Silos een belangrijke vraag: Wat doet u er zelf aan? Luister je mee? De Podcast van Het Gesprek Online vind je hier: https://open.spotify.com/show/2xJ4miDPuCWOWyjYKIqKBp?si=3a9aed3cab9446ea