Victoria’04 krijgt wat het verdient

Algemeen
Dankzij de 0-4 winst op AGE/GGK kon eerst in Rotterdam en daarna op de thuisbasis eindelijk het kampioensfeestje gevierd worden, Dat deden Victoria's mannen met veel passie. (foto: UWM/gsv)
Dankzij de 0-4 winst op AGE/GGK kon eerst in Rotterdam en daarna op de thuisbasis eindelijk het kampioensfeestje gevierd worden, Dat deden Victoria's mannen met veel passie. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Het vuurwerk, dat rond half zes bij de thuiskomst van Victoria04’s kampioenen de lucht inging, was zo’n beetje in gans Vlaardingen te horen. Voor ingrijpen hoefden ze niet te vrezen, want burgemeester Bert Wijbenga zat in Hilversum om op Radio 1, over college-vorming en zo te praten. In de Broekpolder was dat uiteraard geen issue. Daar telde de 0-4 winst op AGE/GGK waarmee de mannen het zo begeerde kampioenschap en promotie zeker stelden.

Door GERARD S. VERVER

De pandemie had twee seizoenen voor uitstel gezorgd. Van driemaal-scheepsrecht leek het na de straf, die volgde op de gestaakte wedstrijd tegen HWD, ook al niet te komen. Uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht. “Dit is het succes van het collectief”, noemt veteraan Jan Bouman (inmiddels 84, maar toch naar Rotterdam afgereisd) het. “Een verdienste van de club, die niet de handdoek in de ring gooide, maar juist oppakte en de strijd tegen die oneerlijk hoge strafmaat aanging. En ook het succes van het elftal, dat er in is blijven geloven.”
“Het geeft zo’n goed gevoel”, verzucht Nailey Girigorie (met 23 van de 58 doelpunten soeverein topscorer), nadat hij zich na de champagne-douche uit de feestende menigte had ontworsteld. “Het is mijn eerste kampioenschap in een eerste elftal. Geweldig. Dat gedoe na HWD heeft me nooit aan het twijfelen gebracht. We hadden in onze klasse duidelijk het sterkste elftal en zullen dadelijk met deze jongens ook in de derde klasse minstens als middenmoter kunnen meedraaien.”

‘De klus met eigen mensen klaren’

Glunderend nam ook (scheidend) trainer Warry van Wattum de felicitaties in ontvangst. “Of er een last van mijn schouder gevallen is? Dat speelt bij mij niet. Ik ben blij voor de vereniging, blij voor de jongens. Die zijn toe aan een stapje omhoog”, stelt hij, maar wel met de kanttekening, dat “ze, tenzij er wat versterking aan toegevoegd wordt, een redelijke middenmoter kunnen zijn. Maar niet meer dan dat.”

TC-chef Arwin Verburgh heeft er wél vertrouwen in, dat het elftal zich hogerop kan redden. “Het is een talentvolle groep met vooral begin-twintigers. Raymond Kraaijbeek (die Victoria’04 komend seizoen gaat leiden, red) is tevreden met de huidige selectie, die dadelijk aangevuld wordt met jeugdspelers. Dat past precies bij ons streven om de klus met eigen mensen te klaren.”