SPORT in het KORT

Algemeen
De supergrote SuperCup gaat naar de prijzenkast van DVO'32. (foto: UWM)
De supergrote SuperCup gaat naar de prijzenkast van DVO'32. (foto: UWM) (Foto: )

Marit Buckers met Venlo landskampioen

Het is Handbal Venlo, waar de Vlaardingse Marit Buckers deel uitmaakt van de selectie, gelukt om het Amsterdamse VOC van de troon te stoten. Nadat eerder het eerste duel van de best-of-three met de titelverdediger winnend werd afgesloten, won het voor eigen publiek met 34-28 ook de return.

Arjan Prillevitz verlaat Pollux

Na drie seizoenen verlaat Arjan Prillevitz de Broekpolder waar hij de vrouwen van hockeyclub Pollux leidde. Hij wordt opgevolgd door Mark Langemeijer, die eerder al tussen 2012 en 2015 het vrouwenteam aanstuurde.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Rijnvogels-Zwaluwen, CWO-Charlois, Pelikaan-Cion, Deltasport-Binnenmaas, OVV-DVO’32, VDL-VFC/za, Victoria’04-Rotterdam United, KethelSpaland/za-Vierpolders, Excelsior’20-PPSC, Hermes DVS-SVV.

Zon: Concordia-VFC.

Dins: Victoria’04-VFC/za (20.00 Vlaard. Kamp.)

DAMESVOETBAL: zat CWO-Zwaluwen 2 (13.00).

CRICKET: maan Dosti-Excelsior’20, Harga 11.00 Hermes DVS-HCC 2.

HONKBAL: vrij UVV 2-Holy (restant).

SOFTBAL: vrij Vennep Flyers-Holy(h).

Super Cup terug in Vlaardingen

DVO’32 heeft er in de traditionele wedstrijd tussen de plaatselijke kampioenen uit Vlaardingen en Schiedam voor gezorgd, dat de Super Cup terugkeert naar Vlaardingen. Nadat VFC/zo in 2017 en Deltasport in 2018 de burenstrijd met winst hadden afgesloten zorgde SVV/zo er in 2019 voor, dat het geen driemaal-is-scheepsrecht werd. DVO’32 herstelde de hiërarchie en klopte Hermes DVS, dat bij de rust met 0-1 leidde, met 1-5.

Holy in kopgroep

Via 9-12 winst op Cardinals behouden Holy’s honkballers hun positie in de kopgroep van de 3e klasse A. Wombats is daarin met 12 uit 6 de ongeslagen leider. Holy staat op 8 uit 6 gevolgd door PSV en Gryphons met 8 uit 7.