Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen
Aquarel les in de Windwijzer door Zhanhong Liao.
Aquarel les in de Windwijzer door Zhanhong Liao. (Foto: PR)

Aquarel les

Vrijdagmiddag 3 juni tussen 14.00 tot 16.00 uur geeft kunstenares Zhanhong Liao naast de expositie ‘Symbiose & Coëxistentie’ in de Windwijzer een speciale aquarel workshop. Zij is de curator van deze internationale expositie. In deze workshop mag iedereen meedoen met het thema Natuur en Mens. De workshop is geschikt voor iedereen. Om het voor meer mensen toegankelijk te maken doet Zhanhong dit laagdrempelig. Deelnemers mogen zelf bepalen hoeveel ze aan de workshop willen bijdragen. De bedoeling is dat je eigen materiaal meeneemt. Deelnemers horen van te voren wat dat is, na het aanmelden. Aanmelden kan door te mailen naar: aanmelden@dewindwijzer.nl..

Alzheimercafé

Op dinsdag 7 juni opent het Alzheimercafé Vlaardingen weer zijn deuren. Op deze avond worden aanwezigen geïnformeerd over Dagbesteding en Dagbehandeling voor mensen met dementie. Wanneer iemand met dementie thuis woont is het in voorkomende gevallen voor zowel de persoon met dementie als voor de naaste goed om één of meerdere dagen per week een dagbehandeling te bezoeken. De persoon met dementie krijgt daar gerichte aandacht en begeleiding terwijl de naaste even een dag haar of zijn handen vrij heeft en andere dingen kan doen dan zorgen voor. De avond begint om 19.30 uur. In de Basserie van Het Zonnehuis Vlaardingen, Dillenburgsingel 5. Welkom vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig. In de maanden juli en augustus zullen er geen Alzheimercafé’s plaatsvinden.

Vlinder schilderen

Op donderdagmorgen 2 juni is er een schilderworkshop in de Heemtuin. Midden tussen de prachtige zomerbloemen op een stoeltje zitten schilderen. Gerry van der Heijden zal deze workshop leiden. Bestemd voor mensen die veel of weinig ervaring hebben met schilderen. Materiaal is aanwezig en de aanvang is 10.00 uur. Van te voren aanmelden bij: heemtuin@fondssv.nl. Op donderdagavond 2 juni houdt Aart Rozendaal van de KNNV een lezing ook in de Heemtuin over vlinders in Vlaardingen. Bekend zijn de dagpauwoog, de atalanta, het citroentje. Aart Rozendaal kan er alles over vertellen met nog veel meer weetjes erbij.
De aanvang is om 20.00 uur.

Repair Café

Op zaterdag 4 juni is er weer Repair Café in Wijkcentrum West, Prof. Telderststraat 10 in de Westwijk, Vlaardingen. Tussen 9.30 - 12.00 kunnen bezoekers terecht met kapotte spullen. Huishoudelijke apparaten (geen wasmachines e.d.!) kleding, fietsen, computers en meer geven wij graag een 2e kans. Dit is meteen ook het laatste Repair Café vóór de zomerstop in juli en augustus.

Bart van Kent in gesprek

Zaterdag 4 juni staat de SP in Vlaardingen samen met Bart van Kent Tweede Kamerlid op het Hogendorpkwartier om met de inwoners van Vlaardingen in gesprek te gaan. De gestegen energieprijzen en de inflatie is een grote zorg van de SP en dit is dan ook reden waarom Bart van Kent met de inwoners van Vlaardingen in gesprek wil gaan. Hij is erg benieuwd naar hoe inwoners van Vlaardingen de rekeningen betalen en de problemen die zij daarbij ervaren. De SP staat zaterdag 4 juni tussen 13.00 uur en 15.00 uur op het Hogendorpkartier om de inwoners te benaderen en een gesprek aan te gaan.