Varend Corso.
Varend Corso. (Foto: PR)

Stoetvolgorde van het Varend Corso bekend

Algemeen

De stoetvolgorde van Varend Corso Westland 2022 is bekend en belooft veel spektakel.

Een bomvolle corsostoet trekt over ruim twee weken door de Zuid-Hollandse wateren. Dat blijkt uit het overzicht van de deelnemers dat inmiddels bekend is. Maar liefst 40 corsoboten varen mee. Met de flyerboten, reclameboten en technische ondersteuning bestaat het totaal zelfs uit 60 vaartuigen. Het belooft een bontkleuren spektakel met volop entertainment in het thema Finally Showtime! De titels lopen uiteen van Formule Max tot Zwemmen in Bacardi Lemon en van Romeins Vermaak tot The Greatest Show. Alles wijst erop dat er in het laatste weekend van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni een waar spektakel voorbij trekt aan de honderdduizenden toeschouwers.

 Bekende Westlandse namen als Certhon en Rijk Zwaan zijn weer van de partij en ook nieuwe deelnemers zoals Tandprothetische Praktijk Westland en de Aannemers Vereniging Haaglanden doen mee. Technisch spektakel valt ook dit jaar te verwachten met deelnemers Van der Valk Systemen.

Daarnaast vaart ook een aantal boten met een specifiek thema mee. Zo is er voor de jongeren de speciale TikTok-boot. En aangezien de Nederlandse corso’s onlangs als immaterieel erfgoed zijn aangewezen, is er ook een Unesco Immaterieel Erfgoed-vaartuig. Natuurlijk is ook De Grote Tuinverbouwing-boot niet te missen, van het gelijknamige SBS6 tv-programma dat de aanloop naar het corso volgt en ook van het corso zelf verslag doet.

Voor de complete stoet met alle deelnemers zie www.varendcorso.nl.

Het Varend Corso Westland vaart dit jaar voor het eerst al op donderdagmiddag uit. Van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni kunnen weer honderdduizenden toeschouwers langs de waterkant genieten van de prachtige parade die de Westlandse bloemen, groenten en planten in volle glorie toont. Gecombineerd met muziek, theater en technische hoogstandjes belooft het Varend Corso opnieuw een lust voor oor en oog te worden. Dit jaar koerst het corso ook het eerst Den Haag in van de Binckhorst naar het Westeinde. Kijk voor het tijdschema en de vaarroutes van de verschillende dagen op www.varendcorso.nl. 

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Column: Zara Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Juf Ria van basisschool Avonturijn gaat met pensioen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Open dag bij Odensehuis de Bovenkamer voor nieuwe deelnemers Algemeen gisteren
Afbeelding
Met je matties in een limousine je diploma ophalen Algemeen gisteren
Afbeelding
Tiemen Noordam met vrienden verder Algemeen 4 jul, 14:23
Afbeelding
Weekendwerkzaamheden op- en afrit A20 Algemeen 4 jul, 12:55
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 4 jul, 12:34
Afbeelding
VFC overleeft stormloop Zwaluwen Algemeen 4 jul, 10:12
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:47
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Foto van de week Algemeen 3 jul, 12:34
Afbeelding
Gewonde na steekpartij Fultonstraat Vlaardingen Algemeen 3 jul, 06:02
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief