Ingezonden: ‘Parkeerproblemen in Holy’

Algemeen

“Wij wonen op de Castricumhoeve en de parkeerplaats aldaar wordt door zowel bewoners van de Castricumhoeve, Winkelhoeve en Utrechtlaan gebruikt. 75 plekken ten behoeve van 75 woningen (terwijl 1,7 parkeerplek per woning de huidige norm is). Daarnaast zijn er op de Abcoudehoeve (bij de voormalige Lidl) ook parkeerplaatsen (hoeveel plekken op hoeveel woningen weet ik niet exact).”

“Parkeren is al enige tijd een probleem. Ook de komst van woningen in het voormalig Chinees restaurant - zonder uitbreiding van parkeerplaatsen - heeft bijgedragen aan het vergroten van deze problematiek. Inmiddels worden ook in het voormalige pand van de Lidl woningen gerealiseerd. Over de avonden dat het café veel bezoek heeft wil ik niet eens klagen, omdat dat incidenteel is. Uiteraard heb ik de gemeente benaderd over het probleem.”

“Antwoord van de gemeente is: als er (nagenoeg) voldoende parkeerplekken zijn, kan een vergunning voor het realiseren van woningen worden afgegeven. Probleem is dat er helemaal niet voldoende parkeerplekken zijn en wél vergunning is verleend.”

“Op suggesties om extra parkeerplekken te realiseren op de Abcoudehoeve wordt door de gemeente niet meer gereageerd. Het is inmiddels echt een probleem en de gemeente doet alsof haar neus bloedt. Het zou fijn zijn als daar in de media aandacht aan kon worden geschonken. Misschien dat de gemeente dan wel in actie komt...”

Marjolein Mak-Hellendoorn