Verdriet immens groot na overlijden van Zara

Algemeen
De afgelopen dagen werd de plaats waar het ongeluk plaatsvond al veel bezocht door vrienden en vriendinnen van Zara.
De afgelopen dagen werd de plaats waar het ongeluk plaatsvond al veel bezocht door vrienden en vriendinnen van Zara. (Foto: Peter Spek)

De 16-jarige Zara, die afgelopen vrijdagavond op de Holysingel door een motorrijder werd geschept, is maandagavond in het ziekenhuis overleden. Het verdriet in Vlaardingen is immens groot.

Door Peter Spek

Op de Holysingel was het de afgelopen dagen al een komen en gaan van vrienden en vriendinnen van Zara. Op de plaats van het ongeluk groeide de bloemenzee gestaag en werden er kaarsjes aangestoken en foto’s van Zara opgehangen. Afgelopen maandagavond, toen het bericht bekend werd gemaakt dat Zara was overleden, kwamen veel jongeren naar de plaats van het ongeluk voor een korte herdenking en om steun bij elkaar te vinden. Ook op het Groen van Prinstererlyceum is de verslagenheid groot. “Zara zat in 4 VWO en was een vrolijk meisjes. Het is heel triest dat dit haar is overkomen”, zegt Willy van Bree, docent op de school aan de Rotterdamseweg.

Rooster aangepast

“Wij passen ons lesrooster deze week aan en voor de leerlingen hebben wij in haar klas 601 een herdenkingsruimte ingericht met foto’s en draaien wij de muziek die Zara zo graag hoorde. Alle toetsen die deze week zouden worden afgenomen, zijn op school geschrapt.” De vriendin van Zara, die achterop op de scooter zat, is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Over de toedracht zelf van het ongeluk is nog veel onduidelijk.

Racen

Volgens ooggetuigen was de motorrijder verwikkeld in een straatrace met een Audi. Veel bewoners van de Holysingel klagen al langer over het gebruik van de weg als racebaan en nog niet zolang geleden werden er al 150 handtekenringen verzameld van bewoners die de situatie onveilig vonden en die aangeboden aan de verantwoordelijke instanties. “Dit hebben wij aan zien komen”, zegt een bewoonster van de Holysingel, die niet met haar naam in de krant wil komen. “Dagelijks horen wij het geluid van brullende motoren van auto’s die de Holysingel als racebaan gebruiken.”