De afgelopen dagen werd de plaats waar het ongeluk plaatsvond al veel bezocht door vrienden en vriendinnen van Zara.
De afgelopen dagen werd de plaats waar het ongeluk plaatsvond al veel bezocht door vrienden en vriendinnen van Zara. (Foto: Peter Spek)

Verdriet immens groot na overlijden van Zara

Algemeen

De 16-jarige Zara, die afgelopen vrijdagavond op de Holysingel door een motorrijder werd geschept, is maandagavond in het ziekenhuis overleden. Het verdriet in Vlaardingen is immens groot.

Door Peter Spek

Op de Holysingel was het de afgelopen dagen al een komen en gaan van vrienden en vriendinnen van Zara. Op de plaats van het ongeluk groeide de bloemenzee gestaag en werden er kaarsjes aangestoken en foto’s van Zara opgehangen. Afgelopen maandagavond, toen het bericht bekend werd gemaakt dat Zara was overleden, kwamen veel jongeren naar de plaats van het ongeluk voor een korte herdenking en om steun bij elkaar te vinden. Ook op het Groen van Prinstererlyceum is de verslagenheid groot. “Zara zat in 4 VWO en was een vrolijk meisjes. Het is heel triest dat dit haar is overkomen”, zegt Willy van Bree, docent op de school aan de Rotterdamseweg.

Rooster aangepast

“Wij passen ons lesrooster deze week aan en voor de leerlingen hebben wij in haar klas 601 een herdenkingsruimte ingericht met foto’s en draaien wij de muziek die Zara zo graag hoorde. Alle toetsen die deze week zouden worden afgenomen, zijn op school geschrapt.” De vriendin van Zara, die achterop op de scooter zat, is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Over de toedracht zelf van het ongeluk is nog veel onduidelijk.

Racen

Volgens ooggetuigen was de motorrijder verwikkeld in een straatrace met een Audi. Veel bewoners van de Holysingel klagen al langer over het gebruik van de weg als racebaan en nog niet zolang geleden werden er al 150 handtekenringen verzameld van bewoners die de situatie onveilig vonden en die aangeboden aan de verantwoordelijke instanties. “Dit hebben wij aan zien komen”, zegt een bewoonster van de Holysingel, die niet met haar naam in de krant wil komen. “Dagelijks horen wij het geluid van brullende motoren van auto’s die de Holysingel als racebaan gebruiken.”

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Juf Ria van basisschool Avonturijn gaat met pensioen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Open dag bij Odensehuis de Bovenkamer voor nieuwe deelnemers Algemeen gisteren
Afbeelding
Met je matties in een limousine je diploma ophalen Algemeen gisteren
Afbeelding
Tiemen Noordam met vrienden verder Algemeen 4 jul, 14:23
Afbeelding
Weekendwerkzaamheden op- en afrit A20 Algemeen 4 jul, 12:55
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 4 jul, 12:34
Afbeelding
VFC overleeft stormloop Zwaluwen Algemeen 4 jul, 10:12
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:47
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Foto van de week Algemeen 3 jul, 12:34
Afbeelding
Gewonde na steekpartij Fultonstraat Vlaardingen Algemeen 3 jul, 06:02
Afbeelding
Bouwspeelplaats Holy open in zomer Algemeen 2 jul, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief