Het succesvolle voetbalteam van VFC, dat op de Special Olympics Nationale Spelen in de finale Koedijk versloeg met 3-2 en de gouden medaille mee naar huis mocht nemen.
Het succesvolle voetbalteam van VFC, dat op de Special Olympics Nationale Spelen in de finale Koedijk versloeg met 3-2 en de gouden medaille mee naar huis mocht nemen. (Foto: UWM/PS)

Veertien medailles voor Vlaardingse judoka´s en voetballers

Algemeen

Met niet minder dan veertien medailles kwamen de Vlaardingse judoka’s van de sportschool van Tino Hoogendijk en de voetballers van VFC, sporters met een verstandelijke of lichamelijke beperking, terug van de Special Olympics Nationale Spelen, die in Twente werden gehouden.

Door Peter Spek

Het is inmiddels een traditie, dat de Vlaardingse sporters met een lading medailles terugkeren van deze Special Olympics Nationale Spelen, die gezien kunnen worden als de Nederlandse kampioenschappen voor sporters met een beperking, maar ook op internationale en Olympische Spelen werden in het verleden al de nodige successen geboekt. Het sportklimaat voor deze doelgroep, met enthousiaste en bekwame trainers, is in Vlaardingen uitstekend. 

Samen optrekken

“Sinds vele jaren is het een goede gewoonte dat de judoka’s van de sportschool van Tino Hoogendijk en het G-team van de voetbalvereniging  VFC, samen optrekken. Zij slapen, eten en feesten in dezelfde accommodaties maar spelen hun wedstrijden of draaien hun judo partijen op aparte locaties,” zegt Ruud Ham van de Vlaardingse begeleidingsgroep. Het VFC G-voetbalteam behaalde de eerste plaats.

Na een paar spannende poulewedstrijden wist de Vlaardingse ploeg in de poule als eerste te eindigen eindigen. In de finale moest er worden gespeeld tegen de andere winnaar van de poule, Koedijk. Nadat VFC een 2-1 voorsprong uit handen gaf werd het toch nog een spannend slot. In die slotfase, bij een 2/2 stand, scoorde de Vlaardingse ploeg een keer en werd de eindstand bepaald op 3-2 en dat betekende natuurlijk meteen een groot feest. Ook bij de judoka’s van trainer Rob Hoogendijk werd het feest. “De ene na de andere medaille werd van de tatami gehaald in Twente,” zegt Ruud Ham. 

Ongelofelijke prestatie

“Een ongelofelijke prestatie leverde dit team door met vijf gouden, drie zilveren en vijf bronzen medailles weer af te reizen naar Vlaardingen,” laat Ruud Ham enthousiast weten. De gouden medailles werden behaald door Denise Pronk, Robin Boogaard, Jarno Brigitta, Marc Hoogerboord en Milbergelo Martis. Zilver was ervoor Angelica van der Wel, Bo van de Elshout, Nick Steenhoek en Bart Knoester. Een bronzen medaille werd veroverd door Marit van de Holst, Joyce Gelderblom, Joelle Moller, Jeremy Kruize en Marc Hey.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Column: Zara Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Juf Ria van basisschool Avonturijn gaat met pensioen Algemeen gisteren
Afbeelding
Open dag bij Odensehuis de Bovenkamer voor nieuwe deelnemers Algemeen gisteren
Afbeelding
Met je matties in een limousine je diploma ophalen Algemeen gisteren
Afbeelding
Tiemen Noordam met vrienden verder Algemeen 4 jul, 14:23
Afbeelding
Weekendwerkzaamheden op- en afrit A20 Algemeen 4 jul, 12:55
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 4 jul, 12:34
Afbeelding
VFC overleeft stormloop Zwaluwen Algemeen 4 jul, 10:12
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:47
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Foto van de week Algemeen 3 jul, 12:34
Afbeelding
Gewonde na steekpartij Fultonstraat Vlaardingen Algemeen 3 jul, 06:02
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief