Silas, Chris, Daan en Patrick met hun idee Vincents Verhaal
Silas, Chris, Daan en Patrick met hun idee Vincents Verhaal (Foto: PR)

Leerlingen Lentiz Geuzencollege winnaars Vakkanjers Pioneer 2022

Algemeen

Silas, Chris, Daan en Patrick van het Geuzencollege uit Vlaardingen mogen zichzelf de trotse winnaar noemen van Vakkanjer Pioneer van dit jaar! Ze wonnen met hun innovatieve idee . Ze maakten een interactieve presentatie van schilderijen van Vincent van Gogh via licht, geluid en geur.

“Ik vind het heel leuk dat we hebben gewonnen en had het echt niet zien aankomen! Er waren ook veel andere goede projecten dus we zijn allemaal heel verbaasd en blij natuurlijk”, vertelt Silas enthousiast. Een ander vult aan: “De bokaal krijgt een hele mooie plek in de klas, dat weet ik zeker!”
Dit schooljaar zijn ruim 12.000 leerlingen van zo’n 250 scholen aan de slag gegaan met de challenge ‘In het licht van Vincent’ in opdracht van Van Gogh Museum en ASML. De leerlingen werden uitgedaagd om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om de kunstwerken van Vincent van Gogh te behouden voor de toekomst. Leerlingen vanaf groep 7 tot en met het de vierde klas van het voortgezet onderwijs hebben presenteren 15 en 16 juni hun innovatieve oplossingen tijdens de finale van Vakkanjers.
De Vakkanjers uit leerjaar 3 en 4 van het voortgezet onderwijs werden aan het werk gezet om een 350 graden Panorama te bouwen. Zo hielpen ze mee om Vincents visie, levensverhaal en werk met de inzet van zintuiglijke belevingen en bijzondere installaties extra lading te geven. Hiervoor maakten ze gebruik van LED, Ambilight of anderen technieken en zorgden ze ervoor dat de Panorama een totaalervaring wordt die mensen niet snel zullen vergeten.
Dit jaar vonden de landelijke finales van Vakkanjers plaats op 15 en 16 juni, in Poppodium POPEI tijdens het Dutch Technology Festival in Eindhoven. Hier werd het poppodium omgebouwd tot een Vakkanjer-Museum. Alle prototypes van de finalisten werden tentoongesteld en uitgestald zodat iedereen de ideeën konden bewonderen. Ivo Vlassak, jurylid vanuit ASML, vertelt: “Ik vond het hartstikke leuk om alle mooie ideeën te mogen beoordelen. Ik was ook enorm verrast door alle eindresultaten, heel tof om alles werkend te zien. De winnaars waren echt mijn favorieten, dus ik ben heel blij!” Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken leerlingen al sinds 1999 hun talenten en leren samenwerken, kritisch denken, helder communiceren en presenteren én ontwikkelen hun digitale vaardigheden. Ook werken de Vakkanjers nauw samen met het technisch bedrijfsleven in hun eigen regio. Dit allemaal in een doorlopende lijn van groep 7 tot en met het laatste jaar van het voortgezet onderwijs.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Juf Ria van basisschool Avonturijn gaat met pensioen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Open dag bij Odensehuis de Bovenkamer voor nieuwe deelnemers Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Met je matties in een limousine je diploma ophalen Algemeen gisteren
Afbeelding
Tiemen Noordam met vrienden verder Algemeen 4 jul, 14:23
Afbeelding
Weekendwerkzaamheden op- en afrit A20 Algemeen 4 jul, 12:55
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 4 jul, 12:34
Afbeelding
VFC overleeft stormloop Zwaluwen Algemeen 4 jul, 10:12
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:47
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Foto van de week Algemeen 3 jul, 12:34
Afbeelding
Gewonde na steekpartij Fultonstraat Vlaardingen Algemeen 3 jul, 06:02
Afbeelding
Bouwspeelplaats Holy open in zomer Algemeen 2 jul, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief