‘Dit is Vlaardingen op haar best’

Algemeen
Burgemeester Bert Wijbenga kwam tijd te kort om met iedereen op de foto te gaan tijdens het defilé op de laatste avond van de avondvierdaagse.
Burgemeester Bert Wijbenga kwam tijd te kort om met iedereen op de foto te gaan tijdens het defilé op de laatste avond van de avondvierdaagse. (Foto: Peter Spek)

Eindelijk kon het weer, na twee jaar de wandelschoenen aantrekken en meelopen met de avondvierdaagse. En daar werd massaal gehoor aangegeven. Ruim 1250 deelnemers, voornamelijk schoolkinderen, ouders en leerkrachten stonden aan de start van dit wandelevenement.

Door Peter Spek

En het was de eerste kennismaking van Bert Wijbenga, de nieuwe burgemeester van Vlaardingen, met dit sportieve evenement. “Wat een geweldig gebeuren,” liet hij weten tijdens het defilé voor het stadhuis op de historische Markt op de laatste avond. “Ik wist niet dat Vlaardingers zo enthousiast zijn voor dit wandelevenement. Ik vind het gewoon geweldig,” liet Bert Wijbenga weten, terwijl hij handen te kort kwam om te voldoen aan de vele verzoeken voor een selfie met de eerste burger van de stad. “Ik lijk wel een beroemde filmster met al deze aandacht, maar het is gewoon geweldig om te doen. Dit is Vlaardingen op haar best.” Esmeralda van der Have, van de Politie Ontspanningsvereniging Waterweg Noord en verantwoordelijk voor de organisatie, stond bij zoveel enthousiasme zichtbaar te glimmen toen de stoet lopers onder luid gezang langs het stadhuis liepen. “Wij zijn na twee jaar coronatijd, waarin de vierdaagse niet kon worden georganiseerd heel blij met dit aantal van 1250 deelnemers. Nog iets minder dan de laatste editie, maar met een nieuwe groep vrijwilligers willen wij volgend jaar toch weer groeien naar tweeduizend deelnemers,” aldus de Vlaardingse. Vanaf de accommodatie van de jeu de bouleclub Vlaardingen aan de Watersportweg, vertrokken de deelnemers dagelijks voor hun route. “Dat is een uitstekende centraal gelegen accommodatie waar wij alle kanten uit kunnen en goed bereikbaar zijn met voldoende parkeerplaatsen.”