Burgemeester Bert Wijbenga kwam tijd te kort om met iedereen op de foto te gaan tijdens het defilé op de laatste avond van de avondvierdaagse.
Burgemeester Bert Wijbenga kwam tijd te kort om met iedereen op de foto te gaan tijdens het defilé op de laatste avond van de avondvierdaagse. (Foto: Peter Spek)

‘Dit is Vlaardingen op haar best’

Algemeen

Eindelijk kon het weer, na twee jaar de wandelschoenen aantrekken en meelopen met de avondvierdaagse. En daar werd massaal gehoor aangegeven. Ruim 1250 deelnemers, voornamelijk schoolkinderen, ouders en leerkrachten stonden aan de start van dit wandelevenement.

Door Peter Spek

En het was de eerste kennismaking van Bert Wijbenga, de nieuwe burgemeester van Vlaardingen, met dit sportieve evenement. “Wat een geweldig gebeuren,” liet hij weten tijdens het defilé voor het stadhuis op de historische Markt op de laatste avond. “Ik wist niet dat Vlaardingers zo enthousiast zijn voor dit wandelevenement. Ik vind het gewoon geweldig,” liet Bert Wijbenga weten, terwijl hij handen te kort kwam om te voldoen aan de vele verzoeken voor een selfie met de eerste burger van de stad. “Ik lijk wel een beroemde filmster met al deze aandacht, maar het is gewoon geweldig om te doen. Dit is Vlaardingen op haar best.” Esmeralda van der Have, van de Politie Ontspanningsvereniging Waterweg Noord en verantwoordelijk voor de organisatie, stond bij zoveel enthousiasme zichtbaar te glimmen toen de stoet lopers onder luid gezang langs het stadhuis liepen. “Wij zijn na twee jaar coronatijd, waarin de vierdaagse niet kon worden georganiseerd heel blij met dit aantal van 1250 deelnemers. Nog iets minder dan de laatste editie, maar met een nieuwe groep vrijwilligers willen wij volgend jaar toch weer groeien naar tweeduizend deelnemers,” aldus de Vlaardingse. Vanaf de accommodatie van de jeu de bouleclub Vlaardingen aan de Watersportweg, vertrokken de deelnemers dagelijks voor hun route. “Dat is een uitstekende centraal gelegen accommodatie waar wij alle kanten uit kunnen en goed bereikbaar zijn met voldoende parkeerplaatsen.”

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Column: Zara Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Juf Ria van basisschool Avonturijn gaat met pensioen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Open dag bij Odensehuis de Bovenkamer voor nieuwe deelnemers Algemeen gisteren
Afbeelding
Met je matties in een limousine je diploma ophalen Algemeen gisteren
Afbeelding
Tiemen Noordam met vrienden verder Algemeen 4 jul, 14:23
Afbeelding
Weekendwerkzaamheden op- en afrit A20 Algemeen 4 jul, 12:55
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 4 jul, 12:34
Afbeelding
VFC overleeft stormloop Zwaluwen Algemeen 4 jul, 10:12
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:47
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Foto van de week Algemeen 3 jul, 12:34
Afbeelding
Gewonde na steekpartij Fultonstraat Vlaardingen Algemeen 3 jul, 06:02
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief