Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Nieuws in het kort

Algemeen

Vijftig meter grens in zicht voor Levi Verver

Fortuna-atleet Otto Fuhring verbeterde op een wedstrijd in Naaldwijk het clubrecord op het incourante atletieknummer de 300 meter horden bij de junioren onder de zestien jaar. De Vlaardinger kwam tot een tijd van 42.51 seconden en dat was sneller dan de tijd van Joris Tammes uit 2019 die toen een tijd liep van 42.86 seconden. Levi Verver blijft de discus steeds verder gooien. Tijdens wedstrijden in Breda kwam de Fortuna-atleet tot een afstand van 49.54 meter en scherpte daarmee zijn eigen clubrecord met ruim twee meter aan. Met deze prestatie laat hij zien in goede vorm te zijn voor de Nederlandse kampioenschappen, die eind juni op het programma staan en waarbij de magische grens van vijftig meter gepasseerd kan worden en dan kan hij zich aansluiten bij de sub-top van Nederland.

Meezingen bij het Varend Corso

Vlaardinger Jan Wilmer staat op donderdagavond 23 juni, samen met Paul van Wanrooy, als dirigent voor het Maassluis Waterwegkoor, aangevuld met De Hoekse Tranentrekkers, voor een groot Muziekspektakel. Het is inmiddels een traditie dat bij de doorkomst van het bloemencorso in Maassluis, de kelen schor gezongen worden met meezingers zoals het kleine café aan de haven van Vader Abraham, Opzij opzij van Herman van Veen, Leef van André Hazes, Als de zon schijnt van André van Duin, Thank you for the music van Abba en You never walk alone van Rotterdammer Lee Towers. “Het is maar een kleine opsomming van liedjes die wij morgenavond zingen in Maassluis,” zegt Jan Wilmer, die op Koningsdag het Veerplein tot de laatste plaats liet volstromen voor een meezingprogramma samen met de Wannebiezz.

“Dat was al een machtig evenement en ik voelde dat de mensen er na twee jaar weer aan toe waren om weer eens lekker uit volle borst mee te zingen met bekende Nederlands talige liedjes, zoiets staat ook morgenavond op het programma. Het koor telt bijna honderd zangers, vooral uit Maassluis, maar ook uit de haringstad. Vlaardinger Ben de Bruijne zal als solist op zijn gitaar het bekende lied het tuinpad van mijn vader van Win Sonneveld zingen.”

Het muziekspektakel wordt gehouden op de prachtige authentieke sfeervolle locatie het Schanseiland naast de Grote kerk van Maassluis en begint om 20.00 met de warming up en om 21.00 uur begint het meezingspektakel. De dag erna vertrekt het Varend Corso naar Vlaardingen, om via de Vlaardinger Vaart, keerpunt De Wokkel naar Schipluiden te varen.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Juf Ria van basisschool Avonturijn gaat met pensioen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Open dag bij Odensehuis de Bovenkamer voor nieuwe deelnemers Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Met je matties in een limousine je diploma ophalen Algemeen gisteren
Afbeelding
Tiemen Noordam met vrienden verder Algemeen 4 jul, 14:23
Afbeelding
Weekendwerkzaamheden op- en afrit A20 Algemeen 4 jul, 12:55
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 4 jul, 12:34
Afbeelding
VFC overleeft stormloop Zwaluwen Algemeen 4 jul, 10:12
Afbeelding
Doelgroepenstrook verbindingsweg A16 Breda richting A20 Hoek van Holland (Terbregseplein) wordt opgeheven Auto 4 jul, 10:01
Afbeelding
UPDATE: Verkeershinder boerenprotest in regio valt vooralsnog mee Algemeen 4 jul, 09:47
Afbeelding
Boerenprotest op 4 juli in onze regio: wat zijn de verwachtingen en adviezen? Algemeen 3 jul, 21:08
Afbeelding
Foto van de week Algemeen 3 jul, 12:34
Afbeelding
Gewonde na steekpartij Fultonstraat Vlaardingen Algemeen 3 jul, 06:02
Afbeelding
Bouwspeelplaats Holy open in zomer Algemeen 2 jul, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief