Nieuws in het kort

Algemeen
Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Vijftig meter grens in zicht voor Levi Verver

Fortuna-atleet Otto Fuhring verbeterde op een wedstrijd in Naaldwijk het clubrecord op het incourante atletieknummer de 300 meter horden bij de junioren onder de zestien jaar. De Vlaardinger kwam tot een tijd van 42.51 seconden en dat was sneller dan de tijd van Joris Tammes uit 2019 die toen een tijd liep van 42.86 seconden. Levi Verver blijft de discus steeds verder gooien. Tijdens wedstrijden in Breda kwam de Fortuna-atleet tot een afstand van 49.54 meter en scherpte daarmee zijn eigen clubrecord met ruim twee meter aan. Met deze prestatie laat hij zien in goede vorm te zijn voor de Nederlandse kampioenschappen, die eind juni op het programma staan en waarbij de magische grens van vijftig meter gepasseerd kan worden en dan kan hij zich aansluiten bij de sub-top van Nederland.

Meezingen bij het Varend Corso

Vlaardinger Jan Wilmer staat op donderdagavond 23 juni, samen met Paul van Wanrooy, als dirigent voor het Maassluis Waterwegkoor, aangevuld met De Hoekse Tranentrekkers, voor een groot Muziekspektakel. Het is inmiddels een traditie dat bij de doorkomst van het bloemencorso in Maassluis, de kelen schor gezongen worden met meezingers zoals het kleine café aan de haven van Vader Abraham, Opzij opzij van Herman van Veen, Leef van André Hazes, Als de zon schijnt van André van Duin, Thank you for the music van Abba en You never walk alone van Rotterdammer Lee Towers. “Het is maar een kleine opsomming van liedjes die wij morgenavond zingen in Maassluis,” zegt Jan Wilmer, die op Koningsdag het Veerplein tot de laatste plaats liet volstromen voor een meezingprogramma samen met de Wannebiezz.

“Dat was al een machtig evenement en ik voelde dat de mensen er na twee jaar weer aan toe waren om weer eens lekker uit volle borst mee te zingen met bekende Nederlands talige liedjes, zoiets staat ook morgenavond op het programma. Het koor telt bijna honderd zangers, vooral uit Maassluis, maar ook uit de haringstad. Vlaardinger Ben de Bruijne zal als solist op zijn gitaar het bekende lied het tuinpad van mijn vader van Win Sonneveld zingen.”

Het muziekspektakel wordt gehouden op de prachtige authentieke sfeervolle locatie het Schanseiland naast de Grote kerk van Maassluis en begint om 20.00 met de warming up en om 21.00 uur begint het meezingspektakel. De dag erna vertrekt het Varend Corso naar Vlaardingen, om via de Vlaardinger Vaart, keerpunt De Wokkel naar Schipluiden te varen.