Beleef het melkmuseum en Beeldenkas met de Andante!!!
Beleef het melkmuseum en Beeldenkas met de Andante!!! (Foto: Foto’s: Cora Smeets)

Agenda voor Vlaardingen

Algemeen

zaterdag 25 juni

Kom langs in de Waag

Bezoekers zijn elke zaterdag, dus ook zaterdag 25 juni tijdens het Haring- & Bierfeest van 10.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom in de Waag naast de Grote Kerk, het verenigingshuis van de Historische Vereniging Vlaardingen (HVV). Maak daar kennis met de interessante geschiedenis van Vlaardingen en de rol van de historische vereniging bij het behoud van ons historisch erfgoed. Meer informatie over HVV staat op hvv-vlaardingen.nl.

Open akker van Ruytenburch

Op zaterdag 25 juni Open akker van 14-16 uur bij de Stadslandbouw van Ruytenburch aan de Westlandseweg 250-254 in Vlaardingen. Op de akker wordt een ruime sortering snijbloemen en groenten gekweekt op een natuurvriendelijke manier. Verkoop van de 1e oogst bloemen en groenten tegen kleine donatie. Ook plantjes van snijbloemen te koop. (geen Pin). Ook kunnen bezoekers zich inschrijven voor onze bloemenworkshop.

Open dag Rumikunst

Op 25 juni is er bij Rumikunst instituut in Vlaardingen van 14.00 tot 19.00 uur een open dag. Er is een demonstratie, tentoonstelling en vrijblijvende workshop. Er zijn workshops Arabische en Westerse kalligrafie, Ebru (papier marmering) en Tezhip (patronen maken). Kijk voor meer informatie op www.rumikunst.nl. Adres: Westhavenkade 39A (naast Kade 40). Kijk voor meer informatie op www.rumikunst.com, ook te vinden op Instagram en Facebook.

zondag 26 juni

Beleef het melkmuseum en Beeldenkas met de Andante

Op 26 juni vaart de Vlaardingse Fluisterboot wederom de tocht Melkmuseum ‘Zonnehoeve’ aan de Vlaardingervaart en de Beeldenkas van Willem Berkhout in Schipluiden. In ‘Zonnehoeve’ laat een film u kennismaken met het boerenleven uit vroegere jaren en de Beeldenkas laat u verrassen. Dit laatste met gezellige live muziek en een kleine braderie. Aan boord krijgt U thee of koffie. Meer informatie SRVV.nl.

Zomeravondwandeling met Broekpoldergidsen

Op zondagavond 26 juni augustus organiseren de Broekpoldergidsen een zomeravondwandeling. Er is niks fijner dan op een warme zomeravond door de natuur te lopen. De gidsen beantwoorden onder het lopen vragen over de flora en fauna van de Broekpolder.
De wandeling start om 19.30 uur vanaf de picknicktafels in het Klauterwoud en duurt ongeveer 2 uur. Zin om mee te lopen? Meld je aan door een e-mail te sturen naar: broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl met naam en telefoonnummer. De kosten zijn € 4,- per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je € 2,-. Kijk voor meer informatie op www.broekpoldervlaardingen.nl.

Rondleiding in het Voedselbos

Aan de westkant van Vlaardingen ligt het Voedselbos Vlaardingen. Het bos is in 2015 aangeplant en wordt beheerd door een stichting. Vrijwilligers zijn wekelijks aan het werk in het voedselbos. Zij houden de paden vrij, zorgen dat woekerende planten verwijderd worden en oogsten de vruchten, noten en bladgewassen. Schoolgroepen bezoeken het voedselbos voor lessen over natuur en voedsel. En elke laatste zondag van de maand is er een rondleiding voor volwassenen die meer over het voedselbos willen weten. Tijdens de rondleiding krijgen de deelnemers informatie over onder meer het ontwerp van het bos en over de soorten planten, struiken en bomen die zijn aangeplant. Op zondag 26 juni is er weer een rondleiding, deze start om 15.00 uur en duurt zo’n 1,5 uur. De rondleidingen zijn met waardebepaling achteraf. Dat betekent dat je na afloop bepaalt wat je het waard vond en dit bedrag doneert aan de persoon die de rondleiding verzorgt. De opbrengst komt ten goede aan de stichting Voedselbos. Graag vooraf aanmelden voor de rondleiding via: info@voedselbosvlaardingen.nl. Aanmelders ontvangen dan ook de praktische informatie over bereikbaarheid, parkeren enz. Meer informatie over het voedselbos via www.voedselbosvlaardingen.nl.

vrijdag 1 juli

Proefwandeling Gezond Natuur Wandelen Vlaardingen - Heemtuin

Wandelen door het groen in de buurt, met mensen uit de buurt. Wandelen houdt mensen op een gezellige manier in beweging. Een uurtje uitwaaien in de buurt, samen met mensen uit de buurt. Wandelen in de natuur is niet alleen goed voor je fysieke, maar ook voor de mentale gezondheid. Je wordt er rustiger van en gaat positiever denken. Gezond Natuur Wandelen is er voor iedereen die meer wil bewegen en van de natuur wil genieten. Ook in Vlaardingen worden wekelijkse wandelingen georganiseerd. Nu al in Holy, maar binnenkort gaan we ook Gezond Natuur Wandelen vanaf de Heemtuin in Westwijk (Heemtuinpad 1). In juli zijn daar 2 proefwandelingen; vrijdag 1 juli en vrijdag 8 juli, beide van 10 tot 11 uur. Sluit gezellig aan en wandel mee vanaf deze schitterende tuin. Er wordt een uur gewandeld in rustig tempo. Het is laagdrempelig, je hoeft je niet op te geven, je komt wanneer je zin hebt. Het is gratis, alleen het kopje koffie of thee na afloop is (soms) voor eigen rekening. Kijk voor meer informatie, tijden en adressen op www.gezondnatuurwandelen.nl. Gezond Natuur Wandelen zoekt mensen die het leuk vinden om wandelingen te begeleiden. Vrijwilligers worden ondersteund met cursussen natuurbeleving (verzorgd door IVN), wandelbegeleiding (KWbN) en EHBO. Geïnteresseerd? Neem contact op met Monique van Dalen: monique@gezondnatuurwandelen.nl. 

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten Sport 13 aug, 14:23
Afbeelding
Haal een tasje op en maak een Vlaardings kunstwerk Uit 13 aug, 12:34
Afbeelding
Zet een taalheld in het zonnetje Algemeen 12 aug, 14:23
Afbeelding
Herdenking van de in Nederlands Indië gesneuvelde militairen Nieuws 12 aug, 12:34
Afbeelding
‘Soort desolate aantrekkelijkheid’ Cultuur 12 aug, 08:32
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Ingezonden brief van Jan Anderson: ‘Ode aan Oral History’ Historie 11 aug, 14:23
Afbeelding
Terug in de Tijd op het Zomerterras afgelast Uit 11 aug, 13:13
Afbeelding
‘Ik geniet er nog steeds van om mensen blij te maken’ Cultuur 11 aug, 12:34
Afbeelding
Nieuws in het kort Vlaardingen Nieuws 11 aug, 08:58
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Irene Schoonfeld in de prijzen bij World Police & Fire Games Sport 10 aug, 14:23
Afbeelding
In de Ondernemende School ontdekken leerlingen zichzelf samen met leerkrachten en ouders Nieuws 10 aug, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief