Bezoek de toiletdames op het Haring en Bierfestival

Algemeen
De toiletdames van het Hoogheemraadschap.
De toiletdames van het Hoogheemraadschap. (Foto: PR)

De toiletdames van het Hoogheemraadschap Delfland zijn aanstaande zaterdag aanwezig tijdens het Haring- en Bierfestival met een ludieke actie. Bezoekers kunnen de toiletdames alles vragen over het schoonmaken van jouw boodschap en wat wel en niet in het riool kan.

Bezoekers worden gevraagd om deze dames op te zoeken en te ontdekken hoe belangrijk het is dat afvalwater wordt schoongemaakt, wat er de komende jaren nodig is op zuiveringen en welke kansen er zijn.

Actie

Ook hebben de dames een leuke actie: ‘Zet jezelf op de foto met onze toiletdames tijdens het Haring- en Bierfestival op 25 juni, en maak kans op een jaar lang gratis toiletpapier! Maak een foto, deel deze op Instagram #jouwboodschaponzemissie of tag @hhdelfland en win misschien een jaar lang toiletpapier van The Good Roll.’

Het werk van het Hoogheemraadschap van Delfland kent veel uitdagingen. Ook op de afvalwaterzuiveringen. Meer bewoners betekent meer afvalwater om schoon te maken. Ook komen er hogere eisen aan het schoonmaken: stoffen als medicijnresten en bestrijdingsmiddelen moeten beter uit het water worden gehaald. En natuurlijk wil het Hoogheemraadschap zo duurzaam mogelijk werken: energieneutraal in 2025 en klimaatneutraal in 2050. Dat heeft allemaal gevolgen voor de zuiveringen. “En daar werken wij hard aan, zodat wij jouw afvalwater nu en in de toekomst goed kunnen blijven schoonmaken. Zo maken wij van jouw boodschap onze missie.”

Kijk voor meer informatie op: www.hhdelfland.nl/jouwboodschaponzemissie